Gyerekkedvenc: joghurtból fagyi!Konyhavarázs
Váratlan gyerek látogatók, és nincs semmi édesség, amivel meglephetnéd őket? A joghurt fagyit garantáltam imádni fogják, ráadásul könnyen variálható aszerint, amit épp a hűtődben találsz. A vidám színű pálcikás jégkrémekkel biztos lesz a siker a nyári melegben! tovább ›
|
Mire jó a kókuszolaj?Konyhavarázs
Már használod sütés-főzéshez? Még nem is hallottál arról, mire jó? A kókuszolajjal készített ételekkel tehetünk a tartós karcsúságért is, a paleo ételeknek is alapvető alkotóeleme. Minden, amit a kókuszolajról tudnod kell! tovább ›
|
Itt az eperszezon!Konyhavarázs
Turmixolva, tortadísznek, pezsgővel és tejszínhabbal, vagy csak magában: itt az eper! Miért a legjobb választás az eper? Rendkívül ízletes, egészséges, alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. tovább ›
|
Fakanállal a tiszta főzőlapértKonyhavarázs
Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.tovább › |
A tökéletes szufléKonyhavarázs
A szuflé (magyarul felfújt) lelke a levegő. A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk.tovább › |
Spenótos szuflé edami sajttalKonyhavarázs
Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni! tovább ›
|
Húsvéti quiche sonkával és tormávalKonyhavarázs
A quiche omlós tészta alapú, feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. francia konyha hagyományos étele, de szinte az egész világon ismerik és szeretik. Nem véletlenül: előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható. tovább ›
|
Kincsek a hűtőből: tormaKonyhavarázs
A torma a húsvéti sonka elmaradhatatlan kiegészítője, ismert magyar gyógy-, és fűszernövény. Aki már egyszer is kipróbálta a frissen reszelt torma fantasztikusan gazdag ízét, mindig tartani fog készenlétben a hűtőjében egy hámozatlan gyökeret. tovább ›
|
Cantuccini (biscotti) receptKonyhavarázs
A biscottit Toscanában cantuccini-nek nevezik. Ez egy olasz aszalt gyümölcsös keksz, ami imádnivaló kiegészítője lehet egy délutáni teázásnak vagy egy borozgatós estének. Mutatjuk a receptjét! tovább ›
|
Frittata: egy megunhatatlan egytálételKonyhavarázs
A frittatát könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Ezt az olasz tojásételt összerakhatod reggelire, lehet belőle gyors ebéd vagy meghitt vacsora: annyiféle változata van, hogy biztos megtalálod a Te kedvencedet is! tovább ›
|