Nyári gazpacco házi bazsalikomolajjal

Kategória: Konyhavarázs | 2014.07.06. 22.24 | Módosítva : 2014.07.06. 22.30

Szeretnél egy igazi, hűsítő levest a nagy hőségben? Amit ráadásul főzni sem kell? A gazpacho paradicsom alapú, nyers zöldségleves. A spanyol (andalúziai) konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Egész Spanyolországban fogyasztják, főleg a portugál határ közelében, továbbá a dél-amerikai államokban népszerű.


Nézd meg az Electrolux gasztrobloggerének gazpacco-receptjét


Hozzávalók

A bazsalikomolajhoz:   

1 csokor friss bazsalikom   
2 dl napraforgó olaj   
1 dl extra szűz olívaolaj
 
A gazpachohoz:

20 dkg fehérkenyér 
4-5 gerezd fokhagyma
2 szár angolzeller
2 db paradicsom
1/3 kígyóuborka
1 db pritaminpaprika
Kb. 0,6 liter paradicsomlé
0,5 dl olívaolaj
Só, ízlés szerint
1 evőkanál Worchestershire szósz
1 evőkanál friss citromlé
1 kis csokor petrezselyem

A kenyérkockák és a fokhagymagerezdek megsütéséhez Zé az Electrolux egyik érintőképernyős beépíthető  sütőjét használta. Megtekintheted a márkabolt.hu elektromos és gőzsütő kínálatát ezen a linken.