Imádod a carbonara spagettit? Igazi téli vitaminturbózó csavar, ha kelbimbóval dúsítod a receptet. Mutatjuk a készítését! Csak AEG indukciós főzőlap pontossága és egy mélyebb serpenyő szükséges a mennyei fogás elkészítéséhez.
A carbonara az egész világ egyik kedvenc spagettije, nem csoda, ha számos változatban készítjük el. A tökéletes alapreceptbe azonban vétek egyszerre több extra  hozzávalót tenni, viszont a kelbimbó pompásan illik a carbonara krémesen lágy ízkombinációjához.  Az alábbi recept mentén mindössze fél óra szükséges a fogás tálalásáig. A kelbimbó sütése, a szalonna pirítása és a tészta főzése párhuzamosan végezhető. 
Hozzávalók 2 főre:
      200 g linguine vagy spagetti
      50 g pancetta (vagy tokaszalonna)
      1 egész tojás és 2 tojássárgája
      70 g reszelt parmezán
      30 g vaj
      100 g kelbimbó 
      bőséges mennyiségű frissen őrölt fekete bors
    
    Elkészítés:
A kelbimbókat tegyük félbevágva vagy egészben egy sütőtálba, locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és 200 °C-ra előmelegített sütőben süssük 15 percig, amíg enyhén ropogósra pirulnak. Közben sós vízben tegyük fel a 
főzőlapon a tésztát főni, az ajánlott főzési idő betartásával. Egy mély serpenyőben olvasszuk fel a vajat, majd pirítsuk meg alacsony hőfokon a felkockázott pancettát, vagy ha nem jutunk hozzá, kicsit húsosabb zsírszalonnát is használhatunk. Ügyeljünk, hogy a zsír ne égjen meg, mert elronthatja az étel ízét. 
Egy kis tálban verjük fel a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a reszelt parmezánt. Ha a tészta megfőtt, szűrjük le, de tegyünk félre néhány evőkanál főzővizet. Adjuk a leszűrt tésztát és a félretett főzővizet a serpenyőben lévő, megpirult pancettakockákhoz. Kapcsoljunk a legalacsonyabb, 1-es fokozatra a 
főzőlapon, majd adjuk hozzá a tojásos keveréket a tésztához. Folyamatosan keverjük, amíg a tészta fényes, krémes szósszal bevonódik. Végül keverjük hozzá a sült kelbimbókat, és tálalás előtt szórjuk meg még egy kis frissen őrölt fekete borssal és reszelt parmezánnal, majd azonnal tálaljuk.
Markabolt.hu Tipp: Az 
AEG indukciós főzőlapok precíz és rendkívül gyors hőfokszabályozása segítségedre lesz! A spagetti főzővize gyorsan felforr, a pancettakockák sem égnek le a serpenyőben. Nézd meg termékválasztékunkat most! Az 
AEG főzőlapok mellett 
Electrolux főzőlapok is elérhetők webáruházunkban.