Konyhavarázs

Konyhavarázs cikkei

Electrolux-konyha: Florentin tojás camembert mártással

Konyhavarázs

A gasztronómiai hagyomány szerint a firenzei Medici Katalin szakácsának köszönhetően terjedt el Franciaországon keresztül egész Európában a spenót és az articsóka is.

  tovább ›

Meddig jó egy tojás? Easy Tipp

Konyhavarázs

Vajon jó még a hűtőben hetek óta álló tojás? A tesztek szerint 7,2 fok felett a tojások átlagosan 4 hét után kezdenek megromlani. Ha határesettel állunk szemben, leginkább a szemünkre és az orrunkra hagyatkozhatunk.

  tovább ›

Paprikalekvár

Konyhavarázs

Az Electrolux gasztrobloggere egy ízletes zöldséglekvár készítését mutatja be videóreceptjében. Tarts velünk és megmutatjuk, hogyan készül a paprikalekvár! tovább ›

A gyógyító paradicsom

Konyhavarázs

Egyes szakértők szerint paradicsomlevet naponta kellene fogyasztanunk,  immunrendszerünk energiaitalaként. Megtisztít, erőt ad, vitalizál, gyógyítja a májat és a sebeket. tovább ›

Mákos túrógombóc recept

Konyhavarázs

Az „Egy falat inspiráció” sorozatban most a habkönnyű túrógombóc receptjét mutatja be az Electrolux vloggere. Vigyázat! A túrógombóc mákkal megbolondítva egyszerűen fenséges. tovább ›

Vörös és fehér

Konyhavarázs

Minden háziasszony és házigazda réme a vörösbor, ami tönkretehet egy tökéletesen hófehér takarót, divatos díszpárnát vagy pótolhatatlan, hímzett terítőt. Hogyan távolítsd el a féltett darabokról a vörösborfoltot? Easy tipp a megoldás! tovább ›

Nyári gazpacco házi bazsalikomolajjal

Konyhavarázs

Szeretnél egy igazi, hűsítő levest a nagy hőségben? Amit ráadásul főzni sem kell? A gazpacho paradicsom alapú, nyers zöldségleves. A spanyol (andalúziai) konyha készítménye, amelyet hidegen tálalnak. Íme a recept! tovább ›

Guacamole házi tortilla chips-szel

Konyhavarázs

A guacamole avokádóból készült mexikói (azték) mártogatós. A spanyol conquistadorok kedvelték meg és hozták át Európába. Pillanatok alatt elkészíthető, egyetlen titka a tökéletesen érett avokádó. tovább ›

Egres, egres, egres!

Konyhavarázs

Az egres (köszméte) egy igazi túlélő cserje, Skandináviától egészen Marokkóig előfordulnak Európában termőhelyei. Hegyes tüskékkel borított száron, kerekded vagy szív alakú levelei alatt borsónyi, vagy akár kisebb diónyi méretű gyümölcsök lapulnak.  

  tovább ›

Sonkás fánk recept

Konyhavarázs

A street foodban az egyik legjobb dolog, hogy teljesen szabadjára engedheted a kreativitásod. Lehetőséged nyílik hagyományos ételek újragondolására, különböző nemzeti csemegék vegyítésére. tovább ›