Így gondoskodj a sportruházat mosásáról!

Kategória: Mosómasa | 2017.04.28. 17.29 | Módosítva : 2017.05.01. 11.32

A sportruhákat tartós, mindennapi használatra fejlesztették ki. A gyakori mosás azonban könnyen tönkreteheti a kedvenceinket, így körültekintően kell bánni velük mosás közben is! Electrolux mosási tippek a sportolás szerelmeseinek

Ha szeretnéd, hogy sportruháid hosszú ideig szépek maradjanak, mosd őket alacsony hőfokon! Ez a még nagyon piszkos holmikra is vonatkozik. A sportruházat, különösen például az időjárásálló futódzseki, a vitorlás ruházat impregnáló rétege megsérülhet magas hőfokon történő mosásnál. A mosószer gondos kiválasztása is meghálálja a figyelmet. A por állagú mosószer helyett gél állagú, folyékony mosószer javasolt. Használj kifejezetten a makacs foltok és kellemetlen szagok megszüntetésére kifejlesztett mosószert!

A sportruházatot az általános mosóprogram helyett érdemes kifejezetten sportruhák tisztításához ajánlott sport programon mosni. Ha ilyen nincs a mosógépen, akkor válassz kényes ruhák mosására alkalmas programot. Ne használj öblítőt, különösen a Gore-Tex vagy más légáteresztő anyagok mosásához. Az öblítő ugyanis eltömíti a speciális anyagot, csökkenti a ruha légáteresztő képességét is.

Ha sokat izzadsz a sportruhádban, ha nem megfelelően mosod, egy idő után jellegzetes izzadságszag marad bennük, mosást követően is. Ezt a dohos, kellemetlen szagot ecettel el lehet űzni. Mivel a pamutpólók az átlagosnál több nedvességet szívnak magukba, ezért kiemelt gondoskodást igényelnek. Fordítsd ki a pamutpólót, és önts folyékony mosószert a hónaljjal érintkező területre. Áztasd be kb. 30 percre, majd mosd ki a címkén feltüntetett legmagasabb hőfokon.

Ha a mosógépen nincs sport program, indítsd el a sportprogramokhoz hasonló elven működő szintetikus programot. Ha nagyon piszkosak a ruhák, állíts be extra öblítést is.

A sporttáskáról se feledkezz el! Bár a legtöbb sporttáskát ellátják a gyártók levegőztető nyílásokkal, frissebb és jobb illatú lesz a táska, ha szárítólapokat teszel bele. Fontos szabály, hogy soha ne hagyd átizzadt edzőruhádat a táskában! Mielőbb vedd ki a táskából, levegőztesd kiterítve, még akkor is, ha csak később fogod kimosni vagy kiöblíteni a ruhákat, dresszeket.

Az A+++ energiaosztályú Electrolux EWS31276SU elöltöltős mosógép keskeny kivitelű modell. A QuickWash gyorsmosási funkció segítségével akár 50%-kal csökkenthető a kiválasztott mosási program futási ideje. Ezt a funkciót akkor javasoljuk, ha csupán egy felfrissítő átöblítésre van szüksége a ruhadaraboknak. A készülék intelligens vezérlése automatikusan hozzáigazítja a mosási üzemmódot az aktuális ruhamennyiséghez. Így a ruhák soha nem lesznek túlmosva. Az éppen számukra legmegfelelőbb mosást biztosító idő-, víz- és energiamennyiséget kapják a mosási ciklus alatt.

Az Electrolux EWS31276SU elöltöltős mosógép Woolmark Blue tanúsítványa garantálja, hogy a mosógép a gyapjú, selyem, kasmír ruhaneműt a legnagyobb gondossággal kezeli. Ebben a mosógépben külön sportprogram vigyáz a sportruháidra.