Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett

Tökéletes sütés? AEG maghőmérő!

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2017.06.26. 11.26 | Módosítva : 2017.07.03. 18.12

Szték, sült csirke, lazac: megannyi húsfajta, mely érzékeny a sütési hőfokra. Könnyen túlkészülnek, kiszáradnak, ha a szükségsnél nagyobb hőhatás éri sütés közben. Ettől őv meg a húshőmérő.

Az éttermekben, a profi séfek a mindennapi munkájuk során rutinszerűen maghőmérőt használnak. Hogy miért? A húsok, halak vagy akár a piskóta belsejébe senki nem lát bele. Így viszont nem ellenőrizhető a sült készültségi foka. Az ételek egy része viszont nagyon érzékeny a hőre, ha kevesebbet kap, mint igényelne, alulkészül (nyers marad), ha pedig túlzott hőhatás éri, túlkészülhet, kiszáradhat. A maghőmérő ezt  problémát oldja fel, hiszen segítségével pontosan nyomon követhetjük a sütés folyamatát.

Ha véresen szeretjük, a hőmérőt 52-54 fokra kell állítani, ha közepesen átsütve, akkor 60-65 fok közötti hőmérséklet a megfelelő, ha pedig jól átsütve, akkor 70-80 fok közötti hő szükséges.  Figyeljünk arra, hogy a maghőmérő vége ne érjen a csonthoz. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri a megadott értéket,  a sütő jelezni fog (vannak  modellek, amelyek automatikusan ki is kapcsolnak). A halak 60-70 fokos, a szárnyasok (csirke, liba, kacsa) 85-90 fokos maghőmérsékleten lesznek a legfinomabbak. Ezek az ételek sokkal ízletesebbek, ha nincsenek kiszárítva, éppen csak addig. sütjük őket, amíg belül omlósak, porhanyósak lesznek. Az étel maghőmérsékletének pontos mérésével a húshőmérő is segítségül hívhatók.

Az AEG KS8454801M beépíthető sütő három üzemmódot kínál: forró levegős sütés, gőzsütés, illetve a kettő kombinációja. Kombinált üzemmódban automatikusan kiszámítja és beállítja a hő és a gőz legmegfelelőbb arányát. Így az étel egyenletesen aranybarna, ropogós lesz kívül, míg egyöntetűen puha és omlós marad belül. Akár húst, kenyeret vagy finom süteményt sütsz, akár a világ leghíresebb éttermeiben alkalmazott SousVide technikát alkalmazod valamely fogáshoz,  az eredmény felülmúl majd minden várakozást. A sütőben nedvességérzékelő szenzor is segíti a sütést. A nedvességérzékelő automatikusan beállítja a szükséges gőzmennyiséget. A gőz alkalmazásával az ételek még tökéletesebben sülnek.

Márkabolt.hu Tipp: A puhán záródó ajtóba épített Soft Closing Door technológia biztosítja, hogy az ajtó mindig csendesen nyílik és csukódik. Az AEG KS8454801M beépíthető sütő termékadatlapján nézd meg most a további termékjellemzőket!