Találd meg a tökéletes AEG főzőlapot!

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2018.09.02. 20.54 | Módosítva : 2018.09.02. 21.53

Főzz biztonságosan gáz főzőlapon, vagy válassz kerámia főzőlapot, amelynek gyerekjáték a tisztítása. Vagy válassz indukciós főzőlapot, mely biztonságos, könnyen tisztítható és nagyon pontosan, precízen szabályozhatók rajta a hőfokozatok. Néhány tipp az igényeidnek megfelelő főzőlap kiválasztásához. 

A főzőlap kiválasztása előtt elsőként fel kell mérni, mekkora hely áll rendelkezésre az új főzőlap elhelyezésére.  Az 1 vagy 2 főzőzónás modellek kis helyen elférnek és a 2 főzőzóna egyszerre is jól működik Ezek alapvetően 30-36 cm szélesek). A leggyakoribbak a 3 vagy 4 főzőzónával rendelkező, 60 cm széles modellek, mely a legtöbb háztartás igényeit kielégítik. Az akár 6 főzőzónával rendelkező 70, 75, 80 vagy 90 cm-es főzőlapokkal a nagyobb mennyiségű ételek elkészítése sem okoz gondot. Ezek a modellek többnyire rendelkeznek rugalmasan variálható főzőzónákkal. A legtöbb főzőlap legalább 25-30 mm vastag munkapultba építhető be.  A Slim-Fit főzőlapok akár 12 mm vastag munkapultba is berakhatók.

Érdemes a főzőlap típusát a főzési szokásokhoz is igazítani.  Ha gyakran készítesz tészta ételeket, pirított húsokat, zöldségeket érdemes egy gyorsan felmelegedő főzőlapot választani. A booster (gyorsfelfűtés) funkciós indukciós főzőlapok meggyorsítják főzést. Némelyik gázfőzőlapon van erős wok égő, ami nagyon hasznos, ha pirított zöldséges-húsos ételeket szeretnél készíteni.

Egy indukciós főzőlapon nagyon pontosan tudja szabályozni a hőfokot, ezért magabiztosan készítheted el rajta a speciális ételkészítési technikát igénylő fogásokat is, mert egy pillanat alatt válthatsz a legalacsonyabb és a legmagasabb hőfokozat között. 

Bár ritkán előkerülő döntési szempont, de ne feledkezzünk el róla: a mindennapi rohanásban korántsem mindegy, hogy mennyi időt töltünk a főzőlap tisztán tartásával. Az intelligens indukciós technológia csak az edényt, és a benne lévő ételt melegíti fel. Maga a főzőlap az edény körül nem forrósodik fel. Mivel az edényekből kifröccsent étel nem ég rá a főzőlapra, nagyon egyszerű tisztán tartani a felületet. Az üvegkerámia gázlapokat sokkal egyszerűbb takarítani, mint a rozsdamentes acél felületű főzőlapokat. Az elektromos főzőlapok sima fekete üvegfelületét egyszerű foltmentesen tisztára törölni.

Márkabolt.hu tipp: A markabolt.hu webáruház széles választékában megtalálod azt az AEG főzőlapot, amelyik tökéletesen megfelel igényeidnek. Válassz most!