Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Slágertermék: keskeny mosógép

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2013.06.27. 17.33 | Módosítva : 2013.09.05. 13.20

Kicsi a hely a fürdődben? Azért az igényeidet nem kell kicsire kell szabni! Sőt! Az AEG keskeny mosógépei kevesebb helyet foglalnak, de mindent tudnak, amit a nagyok.

Vannak helyek, ahol a mosópépet külön mosókonyhába dugják, vagy beépítve lapul a konyhapultban. Ám a legtöbb lakásban még mindig a fürdőszobában van a helye. Az AEG azokra is gondol, akik a hely szűke miatt, vagy egyszerűen praktikussági okokból nem szeretnék, hogy fürdőszobájuk legfeltűnőbb darabja egy hatalmas mosógép legyen, ezért kínálatában keskeny kivitelű mosógépek is találhatók.

Az AEG Lavamat L 60260 SL elöltöltős keskeny mosógépe 6 kg töltetkapacitású, ami ugyanannyi, mint a hagyományos méretű mosógépeké, de a mélysége mindössze 45 cm, ami 15 cm helymegtakarítást jelent. Kezdőknek és haladóknak is tökéletes választás! Első mosógépnek, vagy legénylakásba is ideális, mert használata rendkívül egyszerű. Piktogramos, elektronikus vezérlésű programválasztóval beállítható, hogy mit szeretnél kimosni. Külön program választható többek között a farmer, a függöny, a kényes anyagok, vagy a műszálas ruházat mosásához, sőt egy 20 perces gyors mosási ciklus is beállítható.

A különböző ruhaneműk különböző gondoskodást igényelnek. A farmer program a sötét színű ruhákat 40 °C-on mossa, 5 öblítéssel, azért, hogy hatékonyan kiöblítse a mosószerben lévő zeolitot és így megakadályozza a ruhákon kialakuló szürkés foltokat vagy mosópormaradványokat, amik különösen a sötét darabokat tehetik csúnyává. Farmer mosásakor vigyázz, nem tömd túl a mosógépet! Vedd figyelembe, hogy egy farmer hosszúnadrág súlya kb. 600 g. Fehérneműidet 40 °C-os a kényes ruha program mossa, alacsony fordulatszámú centrifugálással, ezzel vigyázva a finom ruhadarabokra.

A kifejezetten szennyezett, akár fűfoltos sportruhák esetében a 40 °C-os, műszálas program az ideális, amely magában foglal egy 30 °C-os előmosást a maximális hatékonyságért. A program magas fordulatszámos rövid centrifugázással fejeződik be.  Az OptiSense funkciónak köszönhetően ez a modell automatikusan beállítják a program hosszát és a szükséges vízenergia mennyiségét. Ez azt jelenti, hogy minden adag mosnivaló, legyen az strapabíró pamut, törékeny szintetikus anyag, kényes gyapjú vagy selyem, megkapja azt a törődést, amelyre szüksége van. Így a ruhák sokkal tovább megőrzik eredeti formájukat. Előbb-utóbb minden háziasszony megtanulja, hogyan tisztíthatja a leghatékonyabban a különböző anyagokat, addig viszont nagy segítség, ha a mosógépünk programkínálatából válogathatunk.  Pakold be a színek szerint szétválogatott holmikat, válaszd ki a megfelelő programot és kezdődhet a mosás..

Márkabolt Tipp: Ha már belejöttél a mosásba, fedezd fel a mosógép további funkcióit is! Külön programozható a mosási hőmérséklet és a centrifuga fordulatszáma, választható vasaláskönnyítés és extra öblítés is. Lehet rövidíteni a mosási programokat, a mosás indításának ideje eltolható, és a gyerekzárnak köszönhetően „illetéktelen” mancsok nem nyitogatják a mosógépet.