Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Ropogós kenyér gőzsütőben

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2016.02.12. 17.46 | Módosítva : 2016.02.12. 18.46

Teszteld velünk a gőzsütőt! Tudtad, hogy a gőz erejének köszönhetően a kenyerek belül puhák, kívül ropogósak maradnak? Cikkünkből kiderül, hogyan.

A hagyományos sütőprogramoknál a forró levegő süti készre az ételeket. Sok étel azonban kiszárad, mire rendesen átsül. Ha egy kis gőzt is adunk a forró levegőhöz, sokkal finomabbak és gusztábbak is lesznek az ételek. A leveles tészták, kelt tészták, piskóták, felfújtak szép magasak lesznek, a kenyerek belül puhákká, kívül ropogósakká válnak, és nem ragadnak rá a tepsire.

A PlusSteam opcióval felszerelt Electrolux EOA3454AOX multifunkciós sütő kiváló sütési képességeinek bemutatásához magos rozskenyereket és fehér kenyeret sütöttünk hagyományos multifunkciós sütőben és PlusSteam opcióval rendelkező sütőben

A felső kép a bal oldalán láthatod a forró levegős sütőprogramon készült kenyeret, a jobb oldalon pedig a PlusSteam sütőben készült párját. A különbség szemmel látható. A gőz miatt a tészta minden esetben sokkal lazább lett (magasabbra emelkedett), a kenyér héja jobban megpirult, és nem ragadt le. A PlusSteam programon készült kenyér hamarabb elkészült, és alacsonyabb hőmérsékleten sültek - így még az energiával is spóroltuk. S bár a képen nem látszik, de finomabb is lett a gőzsütőben sütött rozskenyér.

Az Electrolux EOA3454AOX multifunkciós sütő A energiahatékonyságú, elektromos grillel felszerelt. Nagyméretű, 72 literes sütőterét kellemes fényű sütőtérvilágítással látták el. Süllyesztett kezelőgombokkal, elektronikus időzítéssel, digitális órával szerelétk fel. A sütő 5 polcmagasságán 3 sütési szint is található. A sütő oldalfala öntisztító, sütősínje teleszkópos.