Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett

Kenyérsütés AEG gőzsütőben

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2016.12.18. 08.59 | Módosítva : 2016.12.20. 10.27

A gőzpárás sütőtérben finomabb lesz minden étel. A gőz finoman átjárja a kenyértésztát, így a meleg párás levegőben a kenyér belül puha, levegős, kívül a héja pedig ropogós, aranybarna lesz.

Egy PlusSteam funkciós Electrolux sütő mindent tud. Nagy a sütőtere, egyenletesen süt, többféle sütőprogrammal rendelkezik. De képes még valamire: a PlusSteam (extra gőz) funkció bekapcsolásával minden eddiginél finomabb kenyeret, pogácsát, pizzát, piskótát vagy akár sajtos rudat is süthetünk benne. A kenyérnek szebb a színe és könnyebb, lazább az állaga. A gőz ugyanis finoman átjárja és megemeli a sütőtérben a tésztát, ezért belül puha, kívül ropogós lesz, és nem ragad rá a tepsire sem. Ugyanez történik a vajas kiflivel, fahéjas csigával, vagy éppen a karácsonyra készülő kuglóffal is. Tökéletesen sült lesz.

Amikor a gőzsütőből kiszedjük a frissen sült kenyeret, azonnal látható  a különbség. Egyenletes megsült minden oldala, és amikor felvágjod minden szeletnek ugyanolyan puha a belseje. A gőzben szépen megemelkedik a tészta, és ropogósra sül a felülete.

Ha gőz nélkül sütsz, nagyobb az esélye annak, hogy nem lesz olyan magas, és sűrű, tömör marad a tészta. A jobb oldali kenyeret gőzsütőben sütöttük: sokkal nagyobb lett és az állaga is egyenletesebb.


  Az AEG BE300350NM beépíthető sütő MaxiKlasse™ kivitelű. Hatalmas, 74 literes sütőjét megnövelt méretű ajtóval és  erős megvilágítással szerelte fel az Electrolux. A sütő ThermicAir keringető rendszere lehetővé teszi, hogy a sütőtérben a levegő egyenletesen áramoljon. Ezért a sütő hamarabb bemelegszik, a sütési hőmérséklet pedig akár 20%-kal csökken. A sütő forgógombjai enyhe benyomásra a felületbe süllyednek,  így mindig kéznél vannak, ha szükség van rájuk, de tökéletesen belesimulnak a felületbe, ha a tisztításról van szó. Az Isofront PLUS ajtó is hasznos segítség, hiszen a sütőajtó külseje nem forrósodik át, legfeljebb 50°C-ra melegszik fel.

Az AEG BE300350NM beépíthető sütő rozsdamentes acél felülete az ujjlenyomatmentesítő bevonatnak köszönhetően mindig megőrzi szépségét.