Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett

Így válassz konyhai páraelszívót

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2016.12.20. 09.49 | Módosítva : 2016.12.20. 14.21

Az AEG páraelszívói egész Európában a minőséget és a megbízhatóságot jelentik. Cikkünkben bemutatjuk a páraelszívók típusait és a legfontosabb döntési szempontokkal is megismerkedhetsz.
 
Ahány konyha, annyiféle megoldási lehetőséget kínál az AEG a sütés- főzés során keletkező szagok és pára elvezetésére.

A kéményes páraelszívók falra szerelhető elszívók. Jó választás, ha a főzőlap a fal előtt van beépítve a munkapultba. Az álkürtőbe építhető páraelszívók teljesen beépíthetők, szinte láthatatlanok. Majdnem függőleges vagy ferde falra szerelhetők az ún.  dizájn elszívók, melyeket kifejezetten a fal elé beépített főzőlapokhoz javasolunk. A konyhaszigethez  kifejezetten szigetelszívót javasolunk. Mert ezek a konyhaszigetbe épített főzőlap fölé, a mennyezetre felszerelhetőek.  Ezek a modellek mindig nagyon szépek, mert jól kell mutatniuk a konyhasziget felett. A kürtős páraelszívók légkivezetéses és levegőkeringetéses üzemmódban is használhatók. Jól mutatnak a konyhában, a főzőlap felett. A kihúzható páraelszívók kompakt, helytakarékos megoldást jelentenek, hiszen amikor szükség van rá,  egyszerűen kihúzhatjuk a helyéről.

Amikor páraelszívót választunk, az első, azonnali döntési szempont a külső szellőzőnyílás léte. Mindenképpen érdemes bevonni szakembert, illetve a konyha tervezése során már kialakítani a szellőzőnyílást. Van külső szellőzőnyílás a konyha falán? Ha igen, választhatunk  légkivezetéseses páraelszívót, mely egy külső szellőzőnyíláson keresztül a lakáson kívülre   vezeti az elhasznált levegőt. A légcsatorna hossza, íve, a törése (hány helyen hajlik meg) valamint az anyaga a légáramlásra és a zajszintre is hatással van.  Ha nincs, akkor  levegőkeringetéses páraelszívót választhatunk, mert ahhoz nem kell külső szellőzőnyílás. A levegőkeringetéses páraelszívók a levegőt különböző szűrők segítségével szűrik és tisztítják meg. Eltávolítják az edényből felszálló gőzpárából a levegőbe kerülő részecskéket, és semlegesítik a szagokat, a konyhába pedig már a tiszta levegőt engedik vissza.

A markabolt.hu páraelszívó kínálatában számos kialakítású és teljesítményű páraelszívó közül választhatunk. Az AEG X66164MP1 páraelszívó tökéletes választás akkor is, ha nincs kivezető szellőzőnyílás, hiszen ez a modell működik filteres keringetéssel is. A főzőlap megvilágítását 2 LED-lámpa is segíti.  A helytakarékosság érdekében ez a páraelszívó kihúzható kivitelű. Amikor éppen nem használjuk, alig foglal helyet.

Nagy előny, hogy az AEG X66164MP1 páraelszívó alumínium zsírszűrője elmosható és újrafelhasználható. Ez azt jelenti, hogy olyan gyakran moshatjuk, amilyen gyakran csak szükséges. Így a zsírszűrő nem tömődik el, mindig hatékonyan szűri a levegőt.

Markabolt.hu Tipp: Nézz körül most a markabolt.hu páraelszívó kínálatában!