Ezért válassz Electrolux vagy AEG mikrohullámú sütőt

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2023.05.14. 19.19 | Módosítva : 2023.05.29. 19.39

A magas minőségű, kiváló formatervezésű, elegáns Electrolux és az AEG mikrohullámú sütőkben számos extra funkciót találunk az alapvető ételmelegítési funkción kívül.

Az Electrolux és az AEG mikrohullámú sütők számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, például a gyors és hatékony ételmelegítésben és főzésben verhetetlenek. Ha egy bögre tejet, egy pár virslit, vagy éppen egy tányér levest szeretnénk felmelegíteni, egészen biztosan a mikrohullámú sütő lesz a leggyorsabb melegítési mód. 

A mikrohullámú sütők története visszanyúlik az 1940-es évekig, amikor Percy Spencer, az amerikai Raytheon vállalat mérnöke véletlenül felfedezte fel az elektromágneses hullámok élelmiszert  felmelegítő képességét. A második világháborút követően már piacra is dobták az első mikrohullámú sütőtket, amelyet kórházakban és éttermekben használtak. Magas áruk, hatalmas helyigényük miatt az első készülékek még nem voltak alkalmasak otthoni használatra, amire az  1960-as évekig kellett várni. Ekkorra a mikrohullámú sütők kisebbek, könnyebbek és olcsóbbak lettek, ami megnyitotta az utat a háztartási használatra is. A mikrosütők népszerűvé az 1980-as években váltak, amikor széles körben elkezdték forgalmazni a különböző márkájú modelleket. Azóta a mikrosütők számos új funkcióval szolgálják ki a háztartásokat. A legújabb mikrohullámú sütőkben  már sütési program, grill és az öntisztítási lehetőség is van. 

Mindkét márka mikrohullámú sütői rendelkeznek különböző előre beállított automatikus programokkal, amelyek segítségével könnyedén elkészíthetők a különböző ételek, például a sült krumpli, a zöldségek vagy a húsok. Vannak modellek, melyeket automatikus súlyvezérelt kiolvasztási funkcióval szereltek fel. Néhány Electrolux és AEG mikrohullámú sütőben grill funkció is található, amely lehetővé teszi a húsok és más ételek sütését, pirítását. Az Electrolux mikrohullámú sütői biztosítanak párolási funkciót is, amely lehetővé teszi, hogy az ételeket egészségesebb módon készítsük el.

Markabolt.hu Tipp: Ezen funkciókon túl az Electrolux és AEG mikrohullámú sütői további lehetőségeket is kínálnak, mint például a kombinált sütési funkciók és az időzítők. Az ilyen extra funkciók segítenek abban, hogy ezek a látványos készülékek még sokoldalúbbak legyenek. A forgótányér pozícionálási funkciójának köszönhetően az ajtó mindig akkor nyílik bizonyos modellekben, amikor a forgótányér abba a pozícióba kerül, mint amikor elindult. Így többé nem állhat az ellenkező irányba a bögre füle, sem a forró tányér úgy, hogy ne lehessen megfogni.