Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Az indukciós főzés energiatakarékos és biztonságos

Kategória: Márkabolt újdonságok | 2013.04.16. 22.33 | Módosítva : 2013.04.16. 22.38

Az indukciós technológia jelenleg a főzés legenergiatakarékosabb, leggyorsabb és legbiztonságosabb módja. Számos olyan előnyt és kényelmi funkciót nyújt otthonodban, mellyel élménnyé válik a főzés minden pillanata. Cikkünkből megtudhatod, miért forradalmiak az Electrolux indukciós főzőlapjai!

Napjainkban a főzés kedvelt foglalatossággá vált sok család és baráti társaság körében. A kulináris élvezetek iránt rajongó és elkötelezett fogyasztók a profikhoz hasonló eredményt szeretnének otthonukban is alkotni, így a háztartási készülékeiktől tökéletes teljesítményt várnak. Az indukciós főzőlapok egyre népszerűbbek az otthoni felhasználók körében is, hiszen számos olyan előnnyel bírnak, melyek akár egy hivatásos séf igényeit is képesek kielégíteni.


Energiatakarékosság indukciós technológiával

Az indukciós főzőlapok a legenergiatakarékosabbak főzőfelületek, mert a generált hőmennyiség 90 százalékát (az elektromos lapok 60, a gáz pedig kevesebb, mint 50 százalékát) hasznosítják főzés közben. Az indukciós technológia esetében a rendszer nem az üvegkerámia felületet melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve annak tartalma. Így rövidebb ideig van használatban a főzőlap, kevesebb energiát fogyaszt.

Egyes Electrolux modellek  öko időzítő funkcióval bírnak, ezzel további energia-megtakarítás is elérhető. A rendszer a beállított főzési idő előtt lekapcsolja az adott főzőzónát, így a maradékhő felhasználásával készül el az étel.

 

Gyorsaság indukciós technológiával

Az indukciós technológia gyorsaságban is verhetetlen, hiszen mindössze 4 percre van szükség egy liter víz felforralásához. Az Electrolux modellek érintőkapcsolós kezelőfelületén pontosan és precízen állítható az egyes főzőzónák teljesítményszintje, mint a hivatásos séfek által használt nagykonyhai készülékeknél. Mivel a főzőlap szinte azonnal érzékeli a hőmérsékletváltozást, másodpercek alatt olyan forróra melegszik, hogy máris pirítható rajta a hal vagy a hús, és melegíthető fel a leves.
Az Electrolux Inspiration  termékcsalád modelljein a nagy teljesítményű, akár 3200 wattos főzőzónák a megszokott 9 helyett  14 fokozatba  kapcsolhatók, mint az EHH 6540 FOK indukciós főzőlap esetében.

Biztonság indukciós technológiával

Az indukciós főzőlapok használata maximálisan biztonságos, hiszen nincs nyílt láng és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így a véletlenül sem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni. Így a főzőlap takarításával sem kell sok időt tölteni, egy nedves kendővel bármikor letörölhető a főzőfelület.


Ismerkedj meg a márkabolt.hu kínálatában lévő, összes prémium minőségű indukciós főzőlappal!