Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tartósíts aszalással!

Kategória: Konyhavarázs | 2016.07.31. 20.55 | Módosítva : 2016.08.04. 08.33

A nyár legszebb hónapjában is bőven van lehetőség a befőzésre, savanyításra, tartósításra. Az egyik méltatlanul mellőzött tartósítási mód az aszalás. Mutatjuk, hogyan csináld.

Ezt a tradicionális tartósítási módot a mediterrán országokban és a Közel-Keleten is megfigyelhetted, de Erdélyben is népszerű, ott fedett, fa aszalókamrákat építenek. Magyarországon kevéssé elterjedt a házilagos aszalás, mert kiszámíthatatlanul csapadékos a nyár, így a  folyamatos napsütést igénylő aszalás kivitelezése bizony nem könnyű. Pedig a meggy, a sárgabarack, a szilva aszalásával remek csemegét készíthetünk, ráadásul tartósítószer mentesen.

Az Electrolux kombinált sütőinek köszönhetően otthonunkban is tudunk aszalványokat készíteni. Általános szabály, hogy csak egészséges, érett gyümölcsöket dolgozzunk fel. A tepsit, amire fektetjük a gyümölcsöket, ne tömjük túl, szellősen, lazán pakoljunk csak. A gyümölcs nedvességtartalmától és méretétől függően 8-15 óra aszalási idővel kell kalkuláljunk.

Egy nemrégiben végzett fogyasztói teszt során kilenc, boltban forgalmazott aszalványból szinte mindegyikben találtak kén-dioxidot, mely az aszalvány szép, élénk színét hivatott megőrizni. A kén-dioxid az arra érzékenyeknél allergizáló hatású lehet,  kötelező a termék címkéjén az összetevők között elütő betűtípussal vagy színnel feltüntetni. Az otthoni tartósítással készített aszalványokon biztosan nem lesz semmilyen tartósító, konzerváló anyag, így garantáltan E-mentes csemegét fogyaszthatsz!

Az AEG BY931460NM beépíthető sütő aszalóprogramjával biztosan sikerülni fog az aszalás! Az A+ energiaosztályú, energiatakarékos sütő ujjlenyomatmentes felületével rögtön magára vonja a figyelmet. A sütő hatalmas, 71 literes sütőterébe egyszerre  több tepsi aszalvány is pakolható. Ne feledd, bár a sütő hőeloszlása remek, de néhány óránként mindenképpen cserélgesd az egyes sütési szinteken lévő tepsiket.

Márkabolt.hu Tipp: Az  AEG BY931460NM beépíthető sütő gazdag felszereltséggel, minden sütési, párolási, melegítési igényt kielégítően érhető el a márkabolt.hu széles beépíthető Electrolux sütő kínálatában.