Narancsos mézeskalácstorta gőzsütőben sütve

Kategória: Konyhavarázs | 2020.12.06. 17.56 | Módosítva : 2020.12.06. 19.23

Electrolux konyhagépeiddel könnyen elkészül ez a fenséges és mutatós torta is. Az Assistent robotgéppel tökéletesen sima tésztát keverhetsz, indukciós főzőlapon pedig akár gőzfürdő nélkül felolvaszthatod hozzá a csokoládét, végül gőzsütőben sül szép magasra a kuglóftészta. 

Hozzávalók egy 18 cm-es tortához    

A tésztához:

250 g liszt 
1 csipet só
2 tk. őrölt fahéj
1 mk. szegfűszeg 
1 mk. őrölt gyömbér
2 késhegynyi szerecsendió
1 csomag (12 g) sütőpor 
80 g puha vaj
90 g cukor
50 g méz (kb. 2 ek.) 
80 g barna cukor 
3 tk. apróra vágott kandírozott narancshéj
2 tojás 
120 ml tej

A narancskrémhez:

1 narancs 
60 g vaj 
110 g cukor 
1 tojás

A krémhez:

250 g vaj 
500 g mascarpone
2 ek. porcukor
1 adag narancskrém

A díszítéshez:

100 g olvasztott étcsoki
1 tk. olaj
mézeskalács
pár ág rozmaring

Elkészítés

Elkészítjük a narancskrémet.

A narancskrémhez a vajat, a cukrot, a narancs kifacsart levét és lereszelt héját indukciós főzőlapon összemelegítjük vízgőz fölött egy tálban, majd beleütjük a tojást, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni.


Megsütjük a tésztát.

A tésztához a lisztet elkeverjük a fűszerekkel és a sütőporral. Egy keverőtálba tesszük az összes hozzávalót, és jó alaposan összekeverjük. A tésztát kétfelé osztjuk, két 18 cm-es tortaformába öntjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a lapokat. Amikor kihűltek, kivesszük őket a formából.

Összeállítjuk és feldíszítjük a tortát 

A vajat egy Assistent PRO robotgép segítségével elkeverjük a porcukorral, a mascarpone-val és a kihűlt narancskrémmel, majd kb. a felét az egyik lapra kenjük. Erre kerül a másik tésztakorong, majd a tetejét és az oldalát is megkenjük a maradék krémmel.