Miért imádjuk a kiflit? Mert gyorsan megsül. Mert elképesztően puha. Mert sós és édes ízvilággal is elkészíthető. Mert puha, könnyedén harapható szendvicset tudsz csomagolni belőle. Cikkünkben most egy mindenmentes kifli receptjével ismerkedhetsz meg. 
A következő mindenmentes kiflireceptet az Electrolux bloggerpartnere, Adri’s Kitchen készítette. A gluténmentes péksüteményeket rendszeresen készítők tudják, hogy bár mindössze a recept szerint egyetlen evőkanálnyi útifűmaghéj szükséges a recepthez, de ez nem elhagyható és nem kiváltható hozzávaló. 
Hozzávalók 8 db kiflihez
	-  
 
	- 100 g rizsliszt
 
	-  
 
	- 100 g gluténmentes zabpehelyliszt
 
	-  
 
	- 1 ek. (kb. 20 g) hajdinaliszt
 
	-  
 
	- 1 tk. (kb.10 g) só
 
	-  
 
	- 1-2 mk. cukor
 
	-  
 
	- 5 g instant porélesztő
 
	-  
 
	- 1dl langyos víz
 
	-  
 
	- 1 ek. útifűmaghéj
 
	-  
 
	- 1 ek. laktózmentes joghurt
 
	-  
 
	- 50 g vaj olvasztva
 
	-  
 
	- 1 ek. frissen facsart citromlé
 
	-  
 
	- 50 ml víz
 
	-  
 
	- olívaolaj a kenéshez
 
	-  
 
A liszteket átszitáljuk egy tálba, ezzel is lazítva a leendő tésztánkat. Hozzáadunk még 1 teáskanál sót és összekeverjük a száraz alapanyagokat. Végül hozzákeverünk még 5 g instant porélesztőt és egy mokkáskanál cukrot. 1 dl langyos vízben elkeverünk 1 evőkanál útifűmaghéjat, majd kb. 2 percig állni hagyjuk, hogy megszívja magát. Az elkészült kocsonyás útifűmaghéjat ráöntjük a száraz alapanyagokra. Hozzáadjuk az olvasztott vajat és a joghurtot. Végül beleöntjük a citromlevet és a vizet. 
Egy kanál segítségével összeforgatjuk a masszát, majd simára dagasztjuk egy Assistent robotgépben. A lényeg, hogy egy laza állagú picit ragacsos tésztát kapjunk, ami a kelés során szépen formálhatóvá és levegőssé válik. A tészta összekeverésénél nem baj, ha kicsit lágyabb a tészta, mert ez a pihentetés alatt még szilárdul az útifűmaghéjtól. 
A tésztát körülbelül fél óráig pihentetjük, majd kinyújtjuk  és 8 cikkre felvágjuk. A kapott háromszögeket a tetejüknél fogva feltekerjük, hogy kifli formát kapjunk. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és sütés előtt még 10 percet pihentetjük. Időközben előmelegítjük a sütőt. Gőzfunkciós sütőben SteamBake programon 180°C-on 40 percig sütjük, majd kivesszük és olívaolajjal megkenjük a tetejét. Ezután visszatesszük még 5 percre.