Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Fakanállal a tiszta főzőlapért

Kategória: Konyhavarázs | 2014.04.15. 23.21 | Módosítva : 2014.04.15. 23.31

Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő!

Mindegyikünkkel előfordult már, hogy csak egy percre vettük le a szemünket a tűzhelyre feltett lábosról, máris felforrt és kifutott a tartalma. Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni. A kifutást ugyanis az egyre sokasodó buborékok okozzák, amelyek növekedve túlnőnek az edény falán, és kész a baj. A fakanálnak ütközve azonban kipukkannak, és nem lépik túl a kritikus szintet – legalábbis pár percig.

Ha minden trükközésünk ellenére sem tudtuk megakadályozni a kifutást, a lehető leggyorsabban húzzuk félre az edélyt, és tisztítsuk meg a főzőlap felületét. Jó hír, hogy az Electrolux és a  Zanussi főzőlapok felületét könnyű tisztítani. Az Electrolux, az AEG és a Zanussi könnyen kezelhető és biztonságos főzőlapjai egyszerűbbé varázsolják a mindennapokat. Kifutásmentes főzést kívánunk!