Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A vasárnapi ebéd hátulütője az estig tartó mosogatás!

Kategória: Konyhavarázs | 2015.11.09. 09.07 | Módosítva : 2015.11.19. 10.20


Nagy a család és te vagy a főszakács? Mindenki odáig van a főztödért, de mosogatni senki nem segít? Néhány praktika, hogyan végezhetsz hamarabb a koszos edények eltüntetésével!

A teflonedények - azzal ellentétben, amit állítanak róluk- igenis sok esetben nehezen elmoshatóak, főleg ha sérült a bevonat rajtuk. Ilyen esetben forralj egy edényben egy pohár vizet, két evőkanál szódabikarbónát és fél pohár ecetet addig, amíg a szennyeződés feloldódik. Ezután mosd ki az edényt forró, mosogatószeres vízzel, alaposan öblítsd ki, hagyd megszáradni, és a végén kend át egy kis olajjal!

A másik nehezen tisztítható edénytípus a sütésálló üvegtál! Jól ismeri minden háziasszony, mennyire bosszantó, hogy néha még akkor is nagy, homályos foltok csúfítják el, amikor teljesen tiszták. A foltok eltávolításához jó ötlet lehet, ha csak átdörzsöljük őket egy ecetbe áztatott szivaccsal vagy törlőkendővel! Lábasokhoz és serpenyőkhöz - ha nincs időd az áztatásra - akkor bizony marad a súrolás. De vegyszerek helyett használhatsz sót, így az edények nem vesztik el eredeti fényüket, a szennyeződést viszont eltűnik! Ha pedig olyan ételt főztél lábasodban, mely be is színezte azt, főzz benne nyers krumplit, majd hagyd benne pár órára. Utána alaposan mosd ki és el is tűnik az elszíneződés róla!

A hagyományos módszerek ugyan időtállóak és mindig nyúlhatunk hozzájuk, ha nincs más megoldás, azonban nagyon fárasztóak és áztatás nélkül is sok időt vesznek igénybe. Persze ma már van egy ezeknél sokkal egyszerűbb és kényelmesebb megoldás is a mosatlanok eltüntetésére: használhatsz mosogatógépet! Ha igazán jól szeretnél választani, akkor az Electrolux ESF8620ROW szabadonálló mosogatógépre esik majd a választásod!

Teljes töltettel is állítható magasságú középső kosárral, és lehajtható csészetartókkal, pohárrögzítő gumitüskékkel, síkban nyíló mosószeradagoló ajtóval rendelkezik. Fontosabb programjai között az AutoFlex automatikus program 45-70°C, az Eco 50°C program, a 30 perces 60 C gyorsprogram, az intenzív-kímélő 70°C program, az üveg program 45 C és a FlexiWash program is megtalálható.