Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A konyha éke egy AEG indukciós főzőlap

Kategória: Konyhavarázs | 2012.10.30. 08.28 | Módosítva : 2012.10.30. 08.40

Eddig lehet, hogy nem szerettél főzni, vagy egyszerűen nem érdekelt a konyhai szorgoskodás. De ha meglátod az AEG beépíthető indukciós főzőlapjait, biztos megjön a főzéshez is a kedved! A gyönyörű, fekete felület, a fények játéka – már akkor is jó ránézni ezekre a főzőlapokra, ha egyébként a konyha közelébe is csak azért mégy, hogy a hűtőből kikapj valamit. A konyhád fekete ékköve a legmodernebb főzési technológiát hozza el otthonodba. Ráadásul az AEG indukciós főzőlapok fenséges külsejéhez  nagyszerű tulajdonságok párosulnak.

Az indukciós főzőlapok kinézetükben a kerámia tűzhelyekhez hasonlítanak, de technológiájuknak egy sokkal fejlettebb, modernebb és energiatakarékosabb főzési megoldást jelentenek. A kerámia tűzhelyekkel szemben ugyanis a főzés kizárólag a lapon elhelyezett edényre koncentrálódik, a főzőlap felmelegedésének még a veszélye sem áll fenn. Ha ismered a kerámia főzőlap működését, tudod, hogy a főzésidő alatt időnként felmelegednek, a főzőzóna lehűlése pedig igen hosszú időt vesz igénybe. Elég egy óvatlan keverés, és a kifröccsenő szósz máris rákozmál a főzőlapra. A konyhában sertepertélő gyerekek pedig véletlenül hozzáérhetnek a főzőzónákhoz, amiket ugyan már kikapcsoltál, de még mindig tűzforróak. Az indukciós főzőlap használatakor amint leveszed az edényt a felületről, a mágneses mező azonnal megszűnik – még akkor is, ha nem kapcsoltad ki a készüléket-, a hősugárzás pedig leáll.

Az indukciós főzőlapok eme jó tulajdonságát legkönnyebben az indukciós főzőlaphoz illő edényekkel próbálhatod ki. Ezek a speciális edények szinte másodpercek alatt felmelegszenek és az ételek is sokkal rövidebb idő alatt készülnek el. Az indukciós főzőlap alatti fűtőszálak és az indukciós főzőlaphoz illő edény által létrehozott elektromágneses mező ugyanis szuper egységet alkot és gyorsítja a melegedést. Ráadásul a kizárólag az edényre korlátozódó melegedés egyenletes, a szaftos, kissé fröcskölős ételek sem fognak ki rajtad.

Első hallásra talán túl nagy kiadásnak tűnhet lecserélni az összes serpenyőt, lábast és fazekat azért, hogy indukciós főzőlap legyen a konyhában, de hidd el, megéri! Haladj lépésről-lépésre! Nem kell egyszerre nagy összegeket kiadni, gyűjtsd össze apránként konyhád legújabb kiegészítőit! Vásárláskor mindig figyelj, hogy a terméken jelezzék, hogy kifejezetten indukciós tűzhelyhez készítették. Ha ez hiányzik, akkor vess be egy apró trükköt! Vigyél magaddal egy darab mágnest és ellenőrizd az edény alját. Ha a mágnes „hozzátapad” a felületéhez, akkor már egyenesben vagy, ugyanis a mágnesezhetőség a feltétele annak, hogy a már említett módon kialakulhasson az elektromágneses mező a főzés során.

Egy csilivili indukciós tűzhely megérdemli a gondos törődést. Hogy sokáig díszítse konyhádat, elég ügyelni a tisztítására. Nem lesz nehéz dolgod, csak kerüld a durva felületű szivacsokat, fémszálas dörzsölőket. Soha ne használj erős, por alapú tisztítószereket sem, ezek ugyanis könnyen felsérthetik a felületet!

Legyen XXI. századi a konyhád! Garantáljuk, hogy ha egyszer megtapasztaltad az indukciós élményt, többé nem fogsz más tűzhelyre vagy főzőlapra vágyni! Nincs is más teendőd, mint körülnézni a Márkabolt.hu kínálatában és kiválasztani az igényeidhez és konyhádhoz legjobban illő AEG indukciós főzőlapot!

Íme néhány remek választás:
AEG beépíthető HK 884400 FG elektromos főzőlap >>
Domino főzőlap a keleti ízek szerelmeseinek>>