Az Electrolux Group még fenntarthatóbb, új csomagolást vezet be

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2023.04.29. 20.01 | Módosítva : 2023.05.12. 07.27

Az Electrolux Group folyamatosan csökkenti a működéséből származó környezeti terhelést, ezért olyan újrahasznosított papírcsomagolást vezet be a kisháztartási gépeknél, amelynek nyomtatásához  70%-kal kevesebb tinta szükséges. 

Az expandált polisztirol (EPS)-mentes csomagolás a Forest Stewardship Council által tanúsított papír alapú anyagból készül, négyszínű nyomtatással, amiben már 70%-kal kevesebb tintát használnak. Matricák segítségével különböztetik meg ugyanazon termékcsalád különböző termékeit, így a csomagolási variációk számát is felére csökkentette az Electrolux. Ennek köszönhetően elkerülhető a csomagolási hulladék, mivel ugyanaz a doboz több termékhez is használható.

Az Electrolux Group 60 millió terméket gyárt világszerte az otthonokba, éppen ezért ez egy jelentős lépés a környezeti hatások csökkentése, valamint a körforgásos és karbonsemleges működés felé. A csomagolás szigorú tesztelésen, így az anyagösszetétel vizsgálatán és finomításán esett át, hogy megfeleljen a termékek tárolására és védelmére vonatkozó követelményeknek. Az új csomagolást a háztartási kisgépeknél hamarosan a magyar vásárlók is láthatják.

A fenntartható csomagolás újragondolását a háztartási nagygépek esetében is elkezdte az Electrolux. A tesztek során az EPS papír alapú anyagok helyettesítése például a nehéz és törékeny termékek esetében,  valójában növelte a környezetterhelést. A nagyméretű készülékek kizárólag papír alapú csomagolása sok kartont igényel és a papír alapú anyagok önmagukban nem védik eléggé a nagyméretű készülékeket, különösen a bizonyos környezeti feltételek, például magas páratartalom esetén. Ezért a nagygépeknél jelenleg újrahasznosított anyagok csomagolóanyagokba való beépítését teszteli a gyártó, például újrahasznosított tartalmú kartont, EPS-t és polietilén fóliát is tesztelnek jelenleg.