Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Válts zöldre!

Kategória: Energiatakarekossag | 2016.02.12. 18.54 | Módosítva : 2016.02.12. 21.41

Energiatakarékos Electrolux kombinált hűtővel zöldebbé teheted környezetedet, ráadásul pénztárcádat is kíméled. Ideje színt váltanod: válts A energiahatékonyságú Electrolux hűtőre! Cikkünkből kiderül, miért éri meg.

Európában minden harmadik háztartási gép idősebb 10 évnél (188 millió készülék a használatban lévő 630 millióból), s ezek akár 70%-kal több energiát fogyasztanak, mint az új modellek. Európa széndioxid -kibocsátása és elektromos áram megtakarítása is nagymértékű lenne. Az energiatakarékosság nagyon fontos értékké vált a XXI. század energiafaló életmódot folytató emberiségének. Mi is óvhatjuk a saját és a jövő nemzedékeinek környezetét, ha csökkentjük háztartásunk  energiafelhasználását.

A hűtők és a fagyasztók az év 365 napján, 0-24 órában működnek, ezért egy átlagos háztartásban az energiafogyasztás közel negyedét adják. A 24%-os energiafelhasználással csak a háztartási kisgépek és szépségápolási eszközök (borotva, hajszárító) energiafelhasználása vetekszik. Ezért már kis mértékű energiamegtakarítás is jelentősen csökkenti a villanyszámlát és a környezetterhelést. A hűtőket és a fagyasztókat energiafelhasználásuk alapján energiaosztályokba sorolják. Ezeket az energiaosztályokat A-tól G-ig betűvel jelölik és a készülék energiacimkéjén is feltüntetik. Az A jelű modellek fogyasztják a legkevesebb, a G jelűek pedig a legtöbb energiát. Nemrégiben az A+ és az A++ minősítést is bevezették. Az A++ energiaosztályú modellek 45%-kal kevesebb energiát fogyasztanak, mint A osztályú társaik.

Az Electrolux EN3201MOX szabadonálló kombinált hűtőgép alulfagyasztós modell, rozsdamentes ajtókkal és festett, ezüstszürke oldalfalakkal kerül fogralomba. Éves fogyasztása 233 Kwh/év. Kényelmes, nagyméretű ajtónyitó fogantyúval nyitódó tágas belső terében 2 darab, biztonsági üvegből készült üvegpolc és külön palacktartó, osztott zöldségtartó rekeszek találhatók. A hűtő energiatakarékos LED-világítással rendelkezik. A fagyasztóban 3, nagyméretű fagyasztórekesz helyzetek el. A fagyasztót elegendő félévente, évente egyszer  leolvasztani.

Márkabolt Tipp:  Amikor palackokat kell betenni a hűtőbe, mindig gondban vagyunk, mi helyett tegyük be a palackokat. Az  Electrolux EN3201MOX szabadonálló kombinált hűtőgép palacktartó rácsa 5 palack tárolására alkalmas, mindössze 10 cm helyet vesz el a hűtőből. Rugalmas, bármilyen polcmagasságba becsúsztatható és bármilyen formájú palack elfér rajta.