Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Indukciós főzőlap - gyors és gazdaságos

Kategória: Energiatakarekossag | 2013.07.31. 17.47 | Módosítva : 2013.09.08. 20.34

Senki nem akarja a forró nyári napokat a konyhában tölteni, mégsem iktathatjuk ki a házikosztot a nyári étrendből. Ha szeretnéd, hogy ételeid gyorsan elkészüljenek, akkor figyelmedbe ajánljuk az AEG COMPETENCE 47755 IQ-MN szabadonálló tűzhelyet, aminek indukciós főzőlapján és programozható multifunkciós sütőterében villámgyorsan és gazdaságosan készül el az ebéd vagy a vacsora.

A tűzhelyen felül található 4 főzőzóna indukciós elven működik, azaz gyorsabban felmelegszik rajtuk az étel, nincs hőveszteség, így gazdaságosabb a főzés. Ez a felfűtési mód elektromágneses indukción alapul. A hőt a főzőlap és a speciális (mágnesezhető) edény között keletkező mágneses mező indukálja.

Csak azon a felületen melegszik fel a főzőlap, ahol az edény hozzáér, a többi rész hideg marad. A hőátadás olyan jól szabályozható és gyors, hogy a legkényesebb étel sem ég oda az edényben. A főzőfelületeket süllyesztett gombsorral, fokozatmentesen lehet vezérelni, és található egy Buster, gyorsfelfűtés funkció, hogy igazán gyorsan végezhess a főzéssel.

Ha egy finom sülttel és süteménnyel is szeretnéd meglepni a családot, akkor is kiváló választás ez a tűzhely, hiszen szabályozható a sütési hőmérséklet és beállítható a sütési idő is. A digitális óra jelzi, ha elkészült az étel, így nem kell a konyhában lesni, mikor lesz aranybarna a hús, vagy elég magas a piskóta. A teleszkópos sütősín kitámasztja a sütőtálcát anélkül, hogy le kelljen tenned a tepsit, így marad egy szabad kezed, hogy ellenőrizd, hogy készen van-e már az étel.

Sőt! Egyszerre akár két tepsiben is süthetsz, hiszen a légkeveréses programnál a felső és az alsó fűtőszál melegét egy ventilátorral osztja el, így a belső hőmérséklet azonos a teljes sütőtérben. A nagy felületű grillszálnak köszönhetően akár egy kerti-parti ízvilágát is a konyhádba varázsolhatod.A képünkön látható grillcsirke is rendkívül gyorsan elkészülhet az AEG tűzhely  légkeveréses grilljének köszönhetően.

 

Márkabolt tipp: Ha kint tombol a kánikula, célszerű a főzést estére időzíteni, amikor enyhül a forróság és lehet szellőztetni.