Így tartsd tisztán az AEG szárítógép kondenzátorát

Kategória: Energiatakarekossag | 2023.05.14. 12.16 | Módosítva : 2023.05.29. 19.40

Tiszta kondenzátor nélkül a szárítógép nem tudja hatékonyan eltávolítani a nedvességet, és a ruhák nedvesek maradnak. Ezért a szárítógépek kondenzátorát mindig tisztán kell tartani. 

Fontos, hogy a szárítógép kondenzátorát rendszeresen tisztítsuk meg, hogy megőrizzük a szárítógép hatékonyságát és meghosszabbítsuk az élettartamát. Ajánlott legalább havonta egyszer tisztítani a kondenzátort, de ha gyakrabban használjuk a szárítógépet, akkor ennél gyakrabban is szükség lehet a tisztításra.

A szárítógépek kondenzátora  általában több szárítási ciklus után megtelik vízzel, és ha nem tisztítjuk ki időben, akkor az csökkentheti a szárítógép hatékonyságát. Egy AEG szárítógép kondenzátorának tisztítása a gondos tervezésnek köszönhetően egyszerű feladat, amelyet könnyedén elvégezhetünk. Az alábbiakban bemutatjuk lépésenként, hogyan kell ki tisztítani egy AEG szárítógép kondenzátorát. 

Ha a „Kond szűrő tisztítás” szimbólum villog a kijelzőn, vizsgáljuk meg a kondenzátort (hűtőegységet) és annak rekeszét. Elsőként kapcsoljuk ki a szárítógépet, és a maximális biztonság érdekében húzzuk ki a hálózati csatlakozót a konnektorból. Nyissuk ki a szárítógép ajtaját, vegyük ki a szűrőt. A kondenzátor a szárítógép alsó részén található, az ajtó alatt. Hajtsuk le a kondenzátor fedelét. Az összes szennyeződést és port a kondenzátor burkolatáról is távolítsuk el.

Amennyiben szükséges, távolítsuk el a bolyhokat a kondenzátorból. Ha a kondenzátorban por és szennyeződés található, akkor takarítsd ki egy kefével vagy egy porszívóval. Nedves törlőkendő és/ vagy kefés fejjel ellátott porszívó is használható. Ezt követően zárjuk le a kondenzátor fedelét, forgassuk el a kart, amíg a helyére nem kattan, végül tegyük vissza a szűrőt. Csatlakoztassuk a szárítógépet a hálózati csatlakozóhoz, majd indítsuk el a szárítási ciklust.