Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett

For the better: új fenntarthatósági célért küld az Electrolux

Kategória: Energiatakarekossag | 2016.11.14. 21.34 | Módosítva : 2016.11.14. 21.35

Az Electrolux „Legyen még jobb – For the better” programjának célja a vállalat ökológiai lábnyomának mérséklése. 2020-ra a globális háztartási gép gyártó szén-dioxid kibocsátását felére csökkenti.

Az energiatakarékosság, a környezetvédelem, a fenntarthatóság rendkívül fontos értékek az Electrolux számára. A folytonos termékfejlesztésből adódó számos innováció, szabadalom, technológiai újítás azt célozza, hogy minél jobb hatékonyságú és energiatakarékosabb háztartási gépeket gyártson az Electrolux.

„A” osztályú besorolást kapott, és ezzel világvezetőként ismerte el az Electroluxot a klímaváltozás csökkentéséért tett erőfeszítéseiért a CDP (Carbon Disclosure Project – Szén-Dioxid-Kibocsátás Közzétételi Projekt).  A CDP 193 vállalat alacsony károsanyag-kibocsátásért végzett munkáját ismerte el.  A CDP az egyetlen világméretű, független non-profit szervezet, amely méri és értékeli a piaci szereplők károsanyag-kibocsátására, valamint környezetvédelmi tevékenységére vonatkozó adatokat. A CDP szigorú rendszer alapján rangsorolja azokat CPLI (Climate Performance Leadership Index) listán. Az Electrolux 2016-ban „A” osztályú besorolást kapott az értékelésen, ami az elérhető legjobb minősítést jelent. Például az európai gyárakban (így a magyarországi porszívógyárakban is) a felhasznált villamos energia már most is 100%-ban fenntartható forrásokból származik.

A kiváló eredmény megünnepléseként az Electrolux új vállalást tett: a működéséhez felhasznált megújuló energiaforrások arányát 50%-ra emeli 2020-ig  és a 2005-ös termelési szintet alapul véve – felére csökkentse szén-dioxid-kibocsátását. Ehhez két fontos területre összpontosít: a termékek energiahatékonyságának növelésére, mivel ezek használata 80%-ban járul hozzá a környezeti terheléshez, illetve a gyártásból és egyéb vállalati tevékenységből eredő ökológiai lábnyom csökkentésére, amely már most is 400 millió svéd korona megtakarítást jelent a vállalatcsoportnak.

Az Electrolux törekvései minden vásárlónak jó hírt jelentenek: egyre több A energiaosztályú készüléket, folyamatos technológiai fejlesztést és ahogy eddig is, a lehető leghatékonyabb és környezetkímélő háztartási gépeket.