Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

„A” energiaosztályú porszívók az Electrolux-tól

Kategória: Energiatakarekossag | 2014.09.23. 21.16 | Módosítva : 2014.09.23. 21.29

Mi jellemez egy jó porszívót? Hatékonyság és alacsony fogyasztás. Az Electrolux új, A energiaosztályú porszívói mindkét jellemzőnek tökéletesen megfelelnek.

Egy igazán jó porszívó hatékonyan szedi össze a port a parkettán és a szőnyegen is, amit felszív, azt nem engedi vissza a levegőbe, ráadásul kevés elektromos áramot fogyaszt. Igen, keveset fogyaszt! Sokak tévhite, hogy egy porszívó csak akkor rendelkezik megfelelő szívóerővel (vagyis akkor takarít megfelelően), ha  nagy teljesítményű (watt). A valóság azonban az, hogy egy 1000 Wattos porszívó még jobban is takaríthat, mint egy 1600 wattos vagy még nagyobb felvett nagy teljesítményű modell.

Az Európai Unió rendelete szerint 2014. szeptember 1-jével a porszívókra is rákerültek a mosógépeknél, hűtőszekrényeknél már megismert energiacímkék. A címkék a háztartási készülékeket energiahatékonyság és egyéb műszaki paraméterek szerint osztályozzák. A porszívók energiacímkéiről minden fontos termékjellemző könnyedén kiválasztható.

Megtudható, hogy a porszívó fogyasztása szerint milyen energiaosztályba tartozik, mennyi áramot fogyaszt egy évben, mennyire hatékony a porfelszedő képessége keménypadlón és szőnyegen, és mennyi port enged vissza a levegőbe, mennyire zajos a készülék. Értékeik szerint a porszívók A-tól G-ig terjedő besorolást kapnak, ahol az „A” a legjobb és „G” a leggyengébb minősítés.

Az Európai Unió által szeptemberben bevezetett porszívó energiacímkékkel mostantól egyszerű megtalálni a jó készülékeket. Az Electrolux számos „A” energiacímkéjű porszívót kínál a vásárlóknak. Az újrahasznosított műanyagból készült UltraOne Green mellé ősszel érkezik az új, porzsák nélküli Electrolux UltraFlex, az UltraSilencer porszívók és az Electrolux JetMaxx is kiérdemelte az „A” minősítést egy-egy jellemzője alapján. A 2014 karácsonyára érkező Electrolux UltraOne Quattro elsőként szerez négy „A” minősítésű energiacímkét!