Így működik a pirolitikus sütő öntisztító funkciója

Kategória: Energiatakarekossag | 2024.04.20. 19.49 | Módosítva : 2024.04.22. 11.49

A pirolitikus sütők öntisztító funkciója nagyon magas hőmérsékleten elégeti a sütőtérbe került szennyeződéseket. Neked csak a hamut kell összegyűjtened egy nedves törlőkendő segítségével.

A pirolitikus funkció jelentősen lerövidíti a sütőtisztítás időtartamát. A sütőtérben keletkező magas hő és nyomás által létrehozott pirolízis a szerves anyagokat hamuvá égeti el,  emiatt gyakran öntisztító sütőnek is nevezik. A pirolitikus öntisztítás magas hőmérsékleten, körülbelül 500°C-on finom hamuvá égeti a sütőtérben megtapadt szennyeződéseket. Nagy előnye a pirolitikus sütőknek, hogy takarításukhoz mindössze egy nedves textília szükséges, sem maró anyagok, kemikáliák, zsíroldók, súrolószerek nem kellenek ahhoz, hogy folyamatosan tisztán, újszerű állapotban tartsuk sütőnket. A sütő ajtaja a pirolitikus funkció aktiválását követően automatikusan bezáródik, így kívülről lehetetlen kinyitni a tisztítási ciklus lejártáig, így maximálisan biztonságban vagyunk a sütőben lévő magas hőfok ellenére. 

Az Electrolux EOD6P71X beépíthető sütő pirolitikus tisztító funkcióval felszerelt, XXL sütőtérrel rendelkező, multifunkcionális sütő. A pirolitikus tisztítás szükségességéről a készülék tisztítási emlékeztetőt küld. 

Markabolt.hu Tipp: A tartós zománc bevonattal rendelkező pirolitikus sütők ajtószigetelése hatékony, a magas hőfok kizárólag a sütőtérre korlátozódik, a konyha nem forrósodik fel a pirolitikus funkció használata közben sem. Minden pirolitikus sütő erős hűtőventillátorral rendelkezik, mely biztosítja, hogy a sütő ajtaja ne forrósodjon fel.