Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Az új, energiatakarékos konyha: indukciós főzőlap

Kategória: Energiatakarekossag | 2012.03.09. 11.27 | Módosítva : 2012.04.23. 10.54

Sokunknak csak sejtelmei vannak arról, mi az indukciós mód.
A hőt ebben az esetben egy mágneses mező gerjeszti, az erre alkalmas edény és a főzőlap között. Hő kizárólag azon a felületen keletkezik, ahol a főzőedény és főzőlap érintkezik, a többi felület hideg marad.

Miért hasznos ez? Először is energiát spórolunk: ez a legjobb mód, hogy a főzés közben elveszett hő mennyiséget csökkentsük. Többé nem lesz a konyhából szauna (akkor sem, ha egyszerre több edényben főzünk, vagy a nyári hőségben kavargatjuk a forró lekvárt), nem úgy, mint a gázlángos vagy az elektromos tűzhelyek használatakor.
Nincs több rettegés, hogy a gyerek mikor nyúl bele a lángba, vagy tapasztja rá kezeit a forró  kerámialapra. Hiszen, ha levesszük a lábast megszűnik a mágneses mező és a tűzhely pár pillanat alatt ismét hideg lesz, nem okoz sérüléseket.
Attól sem kell többé tartani, hogy nem tudjuk kontrollálni a hőfokot. Az indukciós főzőlap hőmérsékletét könnyedén igényeinkre szabhatjuk, így csökkentve az odaégés esélyét.

Persze ez sem fenékig tejfel. Előfordulhat, hogy néhány régi edényünktől meg kell válnunk: az alumínium, a kerámia, a réz vagy az üveg főző edények nem használhatóak az indukciós főzőlapon, hiszen nem mágnesezhetők. Érdemes mágneses tesztet végezni meglévő lábosainkon, hogy alkalmasak-e az indukciós tűzhelyre
A kezdeti beruházás költségei azonban hamar megtérülnek. Kevesebb energia megy pocsékba, és a legújabb modellek eleve kiváló áramfelhasználással rendelkeznek elődeikhez képest.

Meggyőzőek az érvek! AEG HK 884400 FG MaxiSence indukciós kerámia főzőlap tökéletes választás. Stílusos, Direct-Touch vezérlése révén az érintős csúszókapcsoló segítségével kiválasztható a megfelelő hőfok, és aktiválható a főzőzóna. A kijelzőn végig jól látható, hogy melyik főzőzóna milyen hőfokon üzemel.
Lehetsz konyhatündér vagy alkalmi szakács, egy biztos: imádni fogod!