Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Így szellőzik megfelelően a hűtőgép! 

Kategória: Energiatakarekossag | 2016.01.10. 15.21 | Módosítva : 2016.01.11. 15.26

Sok tényező  befolyásolja hűtőgépünk élettartamát, az egyik legfontosabb az, hogy hogyan helyezzük el  a hűtőgépet a konyhánkban. Fontos, hogy hűtőgépünk mindig megfelelően szellőzhessen!

Ha új hűtőgépet vásárolunk, először is mindig ellenőrizzük az ajtót és az ajtótömítést is! A nem megfelelően záródó ajtó mindig többletfogyasztást jelent, ráadásul plusz problémát is szül; méghozzá a mélyhűtő túlzott jegesedését. Aztán azt is érdemes szem előtt tartani, hogy nem tesz jót a hűtőgépnek, ha a fűtőtest vagy tűzhely közvetlen közelébe rakjuk, hiszen energiafogyasztása nagymértékben megnő! Ugyanez a helyzet a direkt napsugárzással is.

Az egyik legfontosabb szempont hűtőgépünk élettartamának megnövelése érdekében az, hogy a szellőzőrácsot semmiképpen se takarjuk le terítővel vagy más tárggyal. Ez ugyanis nagymértékben ronthatja a hűtési folyamatot, ezáltal tehát szintén túlfogyasztást eredményez! Ugyanez igaz arra az esetre is, ha a készüléket kisméretű, zárt térben tároljuk. Így a hűtőgép elhelyezésekor arra kell gondolunk elsősorban, hogy annak működése annál gazdaságosabb, minél jobban szellőzik a készülék hátoldala! Ehhez hozzájárul az is, hogy a készülék kondenzátorrácsát minimum félévente portalanítani kell! A poros kondenzátor nem képes a megfelelő hőleadásra, ez pedig azt jelenti, hogy gyorsabb a készülék elhasználódása és az energiafogyasztás is megnő. A legegyszerűbb az, ha a portalanításhoz száraz ecsetet vagy porszívót használunk! A szellőzéshez megfelelő tértávolság betartása a hűtőgép beépítése esetén is kiemelt szempont. A hűtőgép beszerelési útmutatójában megadott méreteket, távolságokat mindig szem előtt kell tartani! Éppen ezért érdemes előzetesen tudni, vajon mekkora hely áll majd rendelkezésre.

Ezekre az egyszerű  praktikákra feltétlenül megéri odafigyelni mindenkinek, hiszen nem csak energiát spórolhatunk vele, hanem meghosszabbíthatjuk hűtőgépünk élettartamát is! Válassz Electrolux hűtőgépeink közül és figyelj oda te is ezekre az apróságokra az első pillanattól fogva!