Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Milyen mosógépet válassz?

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok | 2013.04.16. 22.57 | Módosítva : 2016.01.13. 12.14

Örök, kibékíthetetlen vita dúl az elöltöltős és felültöltős mosógépet favorizáló háziasszonyok között arról, melyiket érdemes választani. Ez az egyik első kérdés, amit a márkabolt üzleteibe látogató érdeklődőknek feltesznek szakképzett műszaki kereskedő kollégáink. Vajon miért olyan fontos a válasz? Most megtudhatod!

Ki-, és bepakolás

Amikor  felültöltős mosógépekbe pakoljuk a tisztítandó ruhaneműket, ezeket sokkal jobban fel kell emelni, mint az elöltöltős mosógépek esetén. Hasonló a helyzet a program lejárta után a ruhák kipakolásakor – bár ez a szóban forgó fizikai megterhelés a legtöbbek számára nem jelent különösebb gondot, a gyengébb izomzatú háziasszonyok, illetve legfőképpen az idősebb hölgyek számára a vizes ruhák kiemelgetése mégiscsak – még ha erőt próbáló ugyan nem is, de kétségtelen, hogy – kifejezetten fárasztó lehet.

Az elöltöltős mosógépek esetén a ruhadarabok be- és kipakoláshoz le kell hajolni, és az, hogy ilyenkor meggörnyedt testhelyzetet kell felvenni, sokaknak jóval kellemetlenebb, mint a felültöltős mosógépek használata. Videoajánlónkban megismerheted a márkabolt.hu egyik kedvenc mosógépének tulajdonságait!

A ki-bepakolás témaköréhez tartozik, hogy az elöltöltős mosógépeknél nem fordulhat elő, hogy be-, vagy kipakolásnál egy-egy zokni, alsónemű a dob mellé essen, ami egy felöültöltős mosógépnél bizony megtörténhet.

A mosás megszakítása

A döntéshez, hogy elöltöltős vagy felültöltős mosógép legyen a kiválasztottunk, érdemes mérlegelni a mosás megszkíthatóságának kérdését. Mi van akkor, hogyha a program elindítása után pár perccel derül ki, hogy egyik-másik ruhaneműt elfelejtettünk a készülékbe rakni?  A felültöltős mosógépek  esetében ilyenkor nincs nagy gond, a mosást megszakítva könnyedén utólag is a berendezésbe helyezhetjük a kimaradt ruhákat. Az elöltöltős mosógép típusoknál viszont ilyenkor jóval körülményesebb a helyzet. Sokszor a készülék leszivattyúztatása szükségeltetik  ahhoz, hogy a mosógépet kinyithassuk, és bedobáljuk a már bent lévő szövetek mellé a későn érkezőket.

Tudnod kell, hogy  műszaki és minőségi szempontból lényegi különség nincsen az elöltöltős és a felültöltős mosógépek között. Ha jó minőségű alapanyagokból készített, időtálló készülékekkel szeretnéd háztartásodat felszerelni, válassz a márkabolt.hu mosógépkínálatából.