Így válassz beépíthető sütőt!

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok | 2017.03.03. 18.04 | Módosítva : 2017.03.05. 08.19

A markabolt.hu kínálatában számos Electrolux, AEG és Zanussi beépíthető sütő található. Cikkünkben a legfontosabb kiválasztási szempontokat mutatjuk be.

A sütő helye

Egy jó sütő a konyha lelke. A legtöbb konyhában központi helyre is kerül, hiszen rengeteg főzési folyamat kapcsolódik hozzá. Így nagyon fontos eldönteni, hová kerül a sütő? Elsőként mérd fel, mekkora helyre szeretnéd berakni az új sütőt. Minden sütőnek kell 60 cm mély hely, a magasságuk azonban eltérő, mert 45 cm elég a  kompakt sütőknek, 60 cm magasak a hagyományos modellek és 72-80 cm  magas helyre férnek be a nagyobb kapacitású és a dupla sütők. Mielőtt megveszed az új készüléket, mindenképpen ellenőrizd a pontos beépítési méreteket,  hogy legyen elég hely a szellőzéshez, és a megfelelő használathoz. Ezért is találod meg minden beépíthető készülék mellett a beépítési útmutatót webáruházunkban.

A sütő kapacitása

Ha gyakran látod vendégül barátaidat, vagy rendszeresen főzöl legalább 3-4 emberre, válassz nagyobb kapacitású sütőt, melyben kényelmesen süthetsz egyszerre nagyobb adag ételeket.
Válassz 70 literes, vagy annál nagyobb kapacitású készüléket, ha legalább 4 főre főzöl rendszeresen. 3 - 4 főnek  kényelmesen elég egy 40-70 literes sütőtérrel rendelkező modell. Ha 1-2 fős háztartásba keresel sütőt, akkor a   35-43 liter kapacitású készülék is elég lehet.    

Sütő típusok

A hagyományos sütők  felső és alsó sütés programokkal rendelkeznek.   A multifunkciós sütőkben rengeteg különféle sütési program közül választhatunk:  a hagyományos felső és alsó sütésen felül, hőlégkeverés, grill program, turbó grill és kiolvasztás funkció is van. A hatékony levegőkeringtetés miatt egyenletesen sülnek meg az ételek egy multifunkciós sütőben.  A kombinált gőzsütők pedig a hagyományos sütési programok mellett többféle gőzprogramot is kínálnak. A különféle gőzprogramokban eltérő a gőz és a forró levegő aránya. A gőzben az ételek sokkal szaftosabbak, zamatosabbak, ízletesebbek és gusztusosabbak is lesznek, mert nem száradnak ki, mint a hagyományos sütőprogramokon.