Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Hogyan óvd tűzhelyedet és sütődet a kosztól?

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok | 2015.02.28. 20.40 | Módosítva : 2015.02.28. 21.30

A konyha éke és középpontja a tűzhely, melynek szépségét gondos tiszítással lehet megőrizni. Az Electrolux háztartási szakértője, Robert Mcketchnie néhány jótanáccsal segít nekünk megóvni tűzhelyünk újszerűségét.

Milyen gyakran tisztítsuk a tűzhelyet?

McKetchnie szerint két tényezőtől függ a tisztítás gyakorisága: milyen gyakran és mit főzünk. Más a helyzet, ha mindennap szaftos húsokat főzünk, mintha csak hetente egyszer-kétszer használjuk a főzőlapot. A lecsöppenő paradicsomszószt, kifutó levest  azonnal töröljük le, ne hagyjuk rászáradni a főzőlapra. A kiömlő folyadék ronthatja  például a gázrózsák teljesítményét. Ne várjuk meg, hogy a  sütőtér belsejére ráégjen a szennyeződés, mert az ronthatja a sütési hatékonyságot.

Hogyan tisztítsuk a kerámialapos tűzhelyt?

A legnagyobb kihívást talán a kerámialapos tűzhely tisztítása jelenti. Bár a kerámialapos tűzhely főzőfelülete elegáns és szépséges, megvan  az a hátránya, hogy nagyon könnyen karcolódik. A legtöbb hagyományos tisztítási módszer kárt tesz a felületben! Alapszabály, hogy az odaégett szennyeződések vakargatása csak speciális eszközzel történhet, és a különböző tisztítószerekkel is vigyázni kell. A szalmiákszesz és a citrom jó szolgálatot tehet: a még langyos főzőlapot be kell dörzsölni  egy fél citrommal  és legalább negyed órás állás után vizes, mikroszálas kendővel vagy szivaccsal töröld át, és egy száraz törlőkendővel fényesítsd a felületet. A különösen makacs szennyeződésektől speciális, Electrolux kaparóval szabadíthatod meg a kerámialapos tűzhelyt.