Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Adventi készülődés

Kategória: Ötletek, javaslatok, tanácsok | 2013.11.29. 15.48 | Módosítva : 2013.11.29. 15.52

Még néhány hét, és felgyulladnak a fények többmillió karácsonyfán! Az év legmunkásabb hetei következnek, munkahelyi rohanásban, otthoni készülődésben. Itt van advent, a karácsonyvárás időszaka!

Advent első hétvégéje 2013-ban december 1-jére esik. A keresztény kultúrkörből származó advent az egyházi újév kezdetét jelöli, ugyanakkor a karácsonyi ünnepkör kezdete is. Az advent egy hatalmas nagy, többhetes készülődés, ráhangolódás az ünnepre. Felkészülés és átlényegülés , mely a szeretetről és a gondoskodásról szól. Ebben az időszakban szinte minden háztartási gépünk elő fog kerülni, hiszen az otthonunkat is felkészítjük, feldíszítjük az ünnepekre.  

Még nem késő gondosan eltervezni a karácsonyi nagytakarítást, végiggondolni, hova fog férni a gyerekek kedvence, a kétméteres karácsonyfa, vagy a nagy, családi ünnepi asztal három pótszékkel, esetleg a vendégágy a messziről érkező rokonoknak.

Az ünnepi asztal elképzelhetetlen  beigli, a karácsonyfa pedig mézeskalács nélkül. Mivel ritkán sütjük ezeket a süteményeket, időszerű a próbasütik készítése, a család és barátok nagy örömére. Biztos, hogy az utolsó darabig el fognak fogyni ezek a remekművek, karácsonyig még többször le kell gyártani a linzert vagy a hókiflit. A narancsos kekszből vagy a szegfűszeges ünnepi kalácsból soha nem elég!  

Az első dísz, ami a legtöbb háztartásban emlékeztet a közelgő ünnepekre, az adventi koszorú. A kötelező házimunka után jól fog esni kipakolni minden a díszt a konyhaasztalra az adventi koszorúalap és a gyertyák mellé. A kézzel készített adventi koszorúnál nincsen szebb és kedvesebb. Az is nagy öröm, ha együtt, közösen készítjük el. Lehet az alapja moha, fenyő, tűztövis, textil, vesszőfonat vagy éppen mézeskalács, mindegyik koszorúalap gyönyörűen díszíthető.

Érdemes kipróbálni a lépcsőzetesen növekvő magasságú 4 darabos adventi gyertyacsomagot, mely újdonságával biztosan felkelti a figyelmet. A kigyermekes családokban lehet nagy öröm, ha a négy nagy gyertya mellé apró születésnapi gyertyákat szúrunk a koszorúalapba. Így esténként, a vacsoránál naponta átélhetjük a karácsony közeledésének örömét!  

Márkabolt Tipp: Decemberben számos remek készülékajánlattal várjuk az érdeklődőket a márkabolt.hu oldalain!