Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Tippek a tiszta konyharuhákért

Kategória: Mosómasa | 2013.08.20. 18.19 | Módosítva : 2013.08.26. 21.01

A főzéskor kicsapódó zsír, a kilöttyent kávé, az edény aljára égett korom, a pohár szélén lecsurgó vörösbor mind-mind a konyharuhán köt ki. Mit tegyünk, hogy a makacs foltoktól megszabaduljunk?

Csillog-villog a konyha, sehol egy folt a poharakon, az edényeken, az asztalon és a pulton? De nézd csak meg a konyharuhád! Ez az a textília, amire egyszerűen képtelenség vigyázni. Ráadásul a rajta lévő keszáradt pacák általában normál mosóprogramokkal kevéssé távolíthatók el.

Mit tegyünk, hogy konyharuháinkból kiszedjük a foltokat? Íme három+ 1 tuti javaslat!

1.    A legtöbb konyaruha (még az olcsóbbak is) pamutból készülnek, amiről köztudott, hogy jól bírja a magas hőmérsékletű mosást. De, hogy biztosra menjünk, 60 fokos előmosással kezdjünk, amihez mosószóda javasolt. A főmosás 90-95 fokon folttisztítós mosószerrel, vagy fehérítővel, az öblítés pedig lehetőleg ecettel történjen. Az ecet kiválóan szagtalanít, így a konyharuha nemcsak tiszta, de bónuszként friss illatú is lesz a mosás végére.

2.    Nagyanyáink zsíroldója a trisó, szintén hatékonyan távolítja el a zsíros szennyeződéseket. A meleg vízben feloldott trisós áztatás után jöhet a 60 fokos pamutmosás!

3.    Ha igazán makacs, zsíros folttal van dolgunk, akkor mosás és áztatás előtt be kell kenni zsíroldó mosogatószerrel, vagy samponnal. Az egy napos  samponos -vizes áztatás után a mosógépben a helye a konyharuháknak.

+1.    A mi legjobban bevált módszerünk a fehérítős -forró vízben való áztatás, a trisó és a samponos  előkezelés helyett a konyharuhák gyakori cserélgetése és  az előmosás + 95 fokos mosás kombinációja. Ezzel nemcsak a konyharuhák maradnak szépek, tartósak, de ráadásképpen mindig tiszta, ropogósra vasalt konyharuhát használhatunk a konyhában.

Mielőtt a mosószeren kívül bármilyen tisztítószert (fehérítőt, mosószódát, mosódiót, trisót, ecetet) beletennél a mosógépedbe, mindenképpen olvasd el a mosógép használati utasítását!

Márkabolt Tipp: ha tűző napon, fektetve szárítjuk a konyharuhákat, akkor a napsütés is segít a foltok eltüntetésében.

Tiszta konyharuhákat kívánunk! Ha megosztanád a márkabolt.hu -val, milyen házitündér -trükkel tünteted el a konyharuha foltokat, várjuk leveledet az info@markabolt.hu címen!