Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Ökomosás – a környezettudatosság egyszerű

Kategória: Mosómasa | 2012.03.02. 11.01 | Módosítva : 2012.03.19. 13.38

Takarékoskodj az energiával! Az alapoknál kezdjük ezt is: válassz megfelelő mosógépet. Az egyes mosógépeket A-tól G-ig betűjelekkel látják el a gyártók, hogy segítsenek az eligazodásban. Az A jelű gépek fogyasztják a legkevesebb energiát működésük során és ahogy haladunk a gépek ABC-jében, úgy növekszik az áram felhasználás is.

Egy jó program nem csak szórakoztató – hisz a megfelelő mosási program nemcsak a ruhákat, de pénztárcánkat is kíméli, mivel gépünk így nem dolgozik többet a kelleténél.

A tisztaság lelke a megfelelő mosószer. Nézd meg vásárláskor a dobozon levő jelöléseket és válaszd azt, amelyik az anyagokat és a környezetet sem terheli túlzottan. Ne feledd, hogy a kevesebb itt is több! A sok tisztítószertől nem lesz nagyobb a tisztaság, sőt benne maradhat az anyagban, így felesleges pénzkidobást okozva.

A mennyiség is számít! Töltsd mindig tele a gépet, így vizet, energiát, időt és mosószert is spórolsz.

Kézi mosás géppel? Igen, a legújabb mosógépek még nálad is kíméletesebben bánnak a kényes ruhákkal "kézimosás" programjuknak köszönhetően.

Mosni vagy nem mosni? Gondold át, hogy ruháid valóban koszosak-e, vagy elég egy kis szellőztetés, szárítógépben történő frissítés ahhoz, hogy újra a szekrénybe kerülhessenek.

Nem minden esetben elengedhetetlen az öblítő használata. Törekedj, hogy leginkább szintetikus anyagokhoz használd, mivel ezeket segít puhábbá varázsolni és megelőzi az elektromos feltöltődésüket.

Ha ezt a néhány dolgot szem előtt tartod Te leszel a következő, akit a reklámban megkérdeznek, hogy új-e a ruhája. A válasz pedig: Nem. Átgondoltan mosva!


Ha kedvet kaptál az ökomosáshoz, akkor próbáld ki az AEG L 98699 FL típusú mosógépét, ami még az A energiaosztálynál is 40%-kal kevesebb energiát fogyaszt!

Nézd meg videónkat és máris elindulhatsz a környezettudatosság újtán: