Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Milyen porszívót válasszak?

Kategória: Mosómasa | 2015.12.03. 14.35 | Módosítva : 2015.12.03. 14.41

Például ha kutyával vagy macskákkal osztod meg az otthonod kicsit sem mindegy, hogy milyen porszívót választasz, mivel a szőrüket rendkívül nehéz feltakarítani. Kiváltképpen igaz ez akkor, ha szőnyegről vagy a bútoraidról szeretnéd eltüntetni kedvenceid szőrét. A motoros szívófejjel vagy levegővel hajtott turbó szívófejjel ellátott porszívó a legjobb megoldás a szőrszálak eltávolítására, és ideális a szőnyegek mélytisztításához és ápolásához is.

Az is fontos szempont a porszívóválasztás alkalmával, ha esetleg allergiás vagy, ugyanis a zárt, beltéri levegő számos problémát okozhat. Válassz olyan porszívót, mely igazán hatékonyan szívja fel a port és rendelkezik Allergy Plus™ szűrővel. A legfontosabb, hogy olyan porszívót válassz, mely nem engedi vissza az allergéneket a légtérbe.

Ha kisgyermeked van, vagy esetleg háziállataid nem bírják a porszívó zaját, érdemes olyan modellt választanod, mely használata nem jár akkora zajjal. Egy csendes porszívóval akkor porszívózhatsz, amikor csak akarsz és nem fogod vele zavarni alvó csemetéd, a szomszédokat vagy éppen a háziállataidat. Érdekes információ egyébként, hogy a 3 decibellel alacsonyabb zajszintű készülék hangja fele annyira hangosnak hallatszik, mint a 3 decibellel magasabb zajszintű gépé! Egy átlagos porszívó zajszintje kb. 78 dB(A), míg a legcsendesebb porszívónak mindössze 68 dB(A) – ez egy normális beszélgetés zajszintje.

Amivel az Electrolux porszívók zajszintje a nemzetközi szabványok alapján kerül meghatározásra, így egészen biztosan találsz olyat a modellek között, melyek mellett akár zenét is hallgathatsz takarítás közben. Tedd könnyebbé saját magad számára a karácsonyi készülődést.