Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Maskara mosoda 1. rész

Kategória: Mosómasa | 2013.02.18. 13.03 | Módosítva : 2016.01.12. 19.53

Hamvazószerdával ünnepélyesen is véget ér a tarka-barka jelmezek és maskarák időszaka. Végre eltehetjük a kalózkalapokat és a sellőfarkakként funkcionáló csillogó szoknyarészeket, de a műanyag varázspálcákkal és a díszes koronákkal ellentétben a jelmezek tisztításával bőven meggyűlhet a bajunk.

Ahhoz, hogy kistestvér, uncsitesó, keresztlány is élvezhesse a három éjszakán át varrt jelmezcsodákat, bizony érdemes még azelőtt eltüntetni a málnaszörp és lekvárfoltokat, mielőtt gondosan becsomagolva eltesszük a gardróbszekrény elérhetetlen felső polcára.

Ha megkérdezünk egy óvodás vagy alsó tagozatos általános iskolás lányzót, tízből nyolc garantáltan kiránylány, hercegnő vagy  tündérlány volt az ovis, vagy iskolás farsangon. Bár a megvalósítás gyakorlati tárháza voltaképpen végtelen, mindegyik jelmez közös eleme a tüll. Nos, a tüll nemcsak gyorsan gyűrődő és csúnyán száradó anyag, még vasalni sem lehet, így lehetőség szerint álljunk őrt, amikor lánygyermekünk éppen kötélhúzóversenybe, vagy lekvárosfánk evő versenybe szállna be! Ha mégis visszavonhatatlanul elszíneződött, koszolódott az anyag, a gyapjúprogrammal próbálkozzunk.

Ehhez tökéletes az AEG Lavamat 87680 FL elöltöltős mosógép, amit most megvásárolhatunk a Markabolt.hu-n. A kevéssé kicentrifugázott szoknyácskát pedig a fürdőkád fölött rázogassuk addig, amíg megtalálják helyüket a tüll ráncai.
De nem csupán ez okozhat gondot kislányunk farsangi jelmezénél, hanem a tündérek és angyalkák természetes kelléke is, a pehelytollból készült kis puha szárnyacskák. A pehelytoll mosásánál fokozottan ügyeljünk arra, hogy az rendszeres időközönként tisztítva legyen, mivel a benne esetlegesen feltűnő atkák és azok végtermékei könnyen beszennyezhetik a kiegészítőt. Erre érdemes speciális kímélő mosóport és fokozatot használni, a szárításnál pedig mindenképpen egy kellőképpen meleg, levegős, átszellőztető az AEG Lavatherm T 76484 EIH szárítógép által is biztosított programot válasszunk, hogy minden káros anyagtól megtisztítsuk azt. 

Így Burnett kis hercegnői ismét szárnyra kaphatnak és bátran kalandozhatnak Tündérországban, Csongorral és János vitézzel, vagy akár nélkülük is.