Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Így lesz vakítóan fehér a függöny

Kategória: Mosómasa | 2016.03.03. 18.11 | Módosítva : 2016.03.31. 14.35

Ki ne vágyna vakítóan fehér függönyökre? És ki szeret függönyt mosni? Hogy a lehető legkevesebb munkával a legjobb eredményt kapd, mutatjuk függönymosási tippjeinket!

A függönymosás az egyik legfárasztóbb házimunka. Leszedjük, gyömöszöljük, rángatjuk, szárítjuk, ha nincs szerenécsénk, még vasalhatjuk is. Hogyan könnyíthetjük meg a függönymosást és hogyan lesz hófehér a függöny? Néhány praktikus jó tanács és Electrolux-mosógéped a megoldás!

Légy előrelátó! Már vásárláskor gondold át, mi fér a mosógépedbe. Lehet, hogy érdemesebb kettő vagy több darabra vágatni a függönyt.
A függönymosás a leszedéssel kezdődik. Fontos, hogy eltávolíts minden csipeszt, fémnehezéket, karikát. A műanyaggörgőt akkor hagyd csak a függönyön, ha mosózsákban kerül a mosógépbe. Mielőtt a mosógépbe tennéd, érdemes kirázni a por egy részét a szabad levegőn a függönyből.  

Aranyszabály, hogy függönnyel ne moss együtt más textíliát. Bármennyire is fehérnek látszik, a függöny iszonyatosan poros általában, sokkal több port összeszed, mint bármelyik más, napi naponta cserélt ruhadarab. Mosógépünkön – ha nincs kifejezetten függönymosási program – válasszunk kímélő mosást, 35-45 fokos hőfokot és minimális centrifugálást – ez utóbbit akár el is hagyhatjuk. Ne mosd forró vízben a függönyt (a függönyök 98%-a poliészterből készül, aminek árthat a forró víz)!

Az egyes Electrolux-mosógépekben található függönymosó program garantálja a függönyök biztonságos szépülését. A nagyobb mosótöltettel is elbíró hatalmas dobok a sötétítő függönnyel is könnyedén megbirkóznak. A program végén válasszunk kímélő centrifugálást vagy elhagyva azt szivattyúzzuk ki az öblítővizet a gépből. Ezután azonnal vegyük ki a gépből a függönyt, majd válasszunk helyet a csepegtetéshez. Ha karnison szárítod függönyödet, ne nyiss ablakot, mert a nedves anyag vonzza a port!