Sajtfondü mogyorós réteschipsszel

Kategória: Konyhavarázs | 2025.08.20. 17.38 | Módosítva : 2025.10.06. 21.40

Krémes, sós, sűrű sajtszósz friss paprikával és ropogós falatokkal – csábítóan hangzik? Ezzel a recepttel mindössze 15 perc alatt elkészíthetjük a sajtfondüt. Csak hat hozzávalóra van szükség az elkészítéséhez, és nem kell hozzá külön fondüedény sem: a fondü egyenesen a sütőben készül.

A sajtfondü mogyorós réteschipsszel receptet egy kollaborációnak köszönhetően hozták létre ChicksLoveFood szakácsai AEG sütőre optimalizálva. A mogyorós réteschips különlegességét a pirított mogyoró extra íze és ropogóssága adja. 

Hozzávalók (2 főre):
150 g fokhagymás-fűszeres krémsajt
100 g reszelt, érlelt sajt
250 ml zöldségalaplé
4 lap réteslap (filo tészta)
1 marék hámozott mogyoró
3 db paprika (piros, sárga, zöld)

Elkészítés:

A sajtfondü készítéséhez előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A fokhagymás krémsajtot egy hőálló tál közepére tesszük, rászórjuk a reszelt sajtot, majd hozzáöntjük az alaplevet. A sütőben 15 percig sütjük. A mogyorós réteschipshez két réteslapot egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk. Megkenjük egy kevés olajjal, majd ráhelyezzük a másik két lapot, és ezeket is megkenjük olajjal.

Felaprítjuk a mogyorót, egy csipet sóval együtt rászórjuk a réteslapokra. A tepsit a sajtfondü sütési idejének utolsó 5 percére a sütőbe tesszük. Kimagozzuk a paprikákat és csíkokra vágjuk. Kivesszük a sajtfondüt a sütőből, majd simára, krémes állagúra keverjük. A  mogyorós réteschipset darabokra törjük és a paprikacsíkokkal együtt a fondü mellé kínáljuk.

Markabolt.hu Tipp: Az igazán ropogós réteschips titka a pontos sütési idő. Az AEG sütőkben beállítható gőzfunkció és az egyenletes hőelosztás gondoskodik arról, hogy a réteslapok ne száradjanak ki, hanem aranybarnára és ropogósra süljenek. Így biztosan nem törnek szét túl hamar, amikor a krémes fondübe mártjuk őket.