Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Konyhaszagban úszó lakás vs. szagelszívás AEG módra

Kategória: Konyhavarázs | 2012.08.02. 13.09 | Módosítva : 2012.08.02. 13.20

Egy igazán magyaros birkapörkölt vagy a szupergyors fish&chips elkészítésétől sokszor a  hagymagőz, vagy az olajszag tart vissza sokakat. A konyhai sütés-főzés során keletkező szagok szinte pillanatok alatt beleeszik magukat mindenbe. Mit tehetünk ez ellen? Ne legyezővel kergesd a gőzfelhőket, válassz ügyes segítőtársat! Az AEG szag- és páraelszívói különleges formatervezésüknek köszönhetően nem csupán praktikusak, de a konyhád díszeivé is válnak.

Persze sokunk még így sem tudna választani a páraelszívó típusok széles választékából. Hiszen ki tudja pontosan, hogy mi is az a szigetelszívó, teleszkópos elszívó vagy kéményes elszívó? És egyáltalán mit számít a szagtalanításban a design? A kivitelezés eltérései azt szolgálják, hogy a szagelszívó a Te igényeidhez és konyhádhoz igazodjon.  

A szigetelszívó mindig a központi főzőfelület felett helyezkedik el és minden oldalról jól látható. Remek választás, ha tűzhelyed is egy konyhaszigeten kapott helyett. A kéményes elszívó felszerelése a falra történik, így központi eleme lesz konyhádnak. Ráadásul az esztétikus megjelenés mellé nagy teljesítmény is párosul, ezért az amerikai konyhákban sem maradhatnak szagosak a kárpitok vagy függönyök. A teleszkópos elszívót akkor ajánljuk, ha kevés a hely a konyhában vagy szeretnéd elrejteni a páraelszívót. A lapos készüléket a tűzhely feletti konyhaszekrény aljára kell szerelni, így csak akkor lesz szem előtt, ha főzés közben egy laza mozdulattal kihúzod és bekapcsolod. A legkülönlegesebb és rejtőzködőbb megoldást a group elszívók nyújtják, amiket akár a mennyezet mögé, vagy a konyhaszekrény alá is el tudsz rejteni.

Ha megvan a forma, nézzük a működést! Az AEG páraelszívói kétféle módon működnek. A falon kívüli kivezetésű típust akkor válaszd, ha a szagelvezető csőnek csak rövid utat kell megtennie a külvilágig. (pl. ha a konyhád fala mellett nincs más építmény). A levegőkeringetéses típusoknál az elszívott levegőt nem kell kivezetni, egy szénszűrő tisztítja meg és vonja ki a párát belőle.

Végül vegyük a páraelszívó lelkét, a szűrőt. A zsírszűrő általában egy alumínium kazetta, amit akár mosogatógépben is kitisztíthatsz. A levegőkeringetéses szagelszívóknál pedig aktív szénszűrőt alkalmaznak, amit elég két havonta tisztítani. Az AEG-Electrolux LongLife szénszűrő mosogatógépben tisztítható (majd ez után 100ºC-os sütőben 10 percig kell szárítani!). Az ilyen típusú szűrők akár 3 évig is tökéletesen működnek.

Szagelszívásra fel! Válaszd ki az igényeidhez illő AEG páraelszívót a Márkabolt.hu kínálatából és felejtsd el a szagos mindennapokat!