Görögdinnye grillezett paradicsommal Plancha grill lapon

Kategória: Konyhavarázs | 2018.07.31. 18.02 | Módosítva : 2018.09.03. 18.59

A frissítő, mézédes görögdinnye, és sós halloumi sajt az ízek és textúrák merész párosítása ellenállhatatlan ízeket hoz ki. A Plancha Grill segítségével egész éven át grillezhetsz főzőlapodon, mintha szabadtűzön grilleznél. 

Ezt a receptet nagyon könnyen elkészítheted. Elsőként meggrillezzük a koktélparadicsomokat, majd könnyű mártást készítünk, végül megpirítjuk a sajtot. 

Hozzávalók

1 fürt koktélparadicsom, 
egy kevés görögdinnye, 
4 szelet halloumi sajt, 
1 citrom, 
1 marék rukkola, 
kb. 1 dl olívaolaj, 
egy csokor friss mentalevél, 
balzsamecet, 
fekete bors, 
durva szemű tengeri só

Elkészítés

Egy fürt koktélparadicsomot sütőtálcára helyezünk, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk durva szemű sóval és frissen őrölt fekete borssal, majd pár csepp balzsamecetet csepegtetünk rá. A paradicsomokat kb. 15 percig sütjük grill fokozaton, 180 fokon. Egy félbevágott citromot grill lapon addig sütünk, míg a vágott felülete kissé karamelizálódik.

Egy tálba kb. 1 dl olívaolajat töltünk, belefacsarjuk a grillezett citrom levét, ügyelve rá, hogy a magok ne kerüljenek bele. Ezután finomra vágunk néhány mentalevelet és hozzáadjuk az öntethez. Csipetnyi só hozzáadása után az egészet összekeverjük egy habverővel, míg világos színű vinaigrette-et kapunk.

A halloumi sajtot kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk és tűzforró grill lapon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk. Tálaláskor a tányérra kevés rukkola salátát szórunk, ráhelyezzük a készre sütött sajtokat, néhány szelet görögdinnyét és az időközben megsült koktélparadicsomokat, majd az egészet meglocsoljuk a mentás vinaigrette-tel.