Extra erdei gyümölcsleves

Kategória: Konyhavarázs | 2013.06.17. 07.40 | Módosítva : 2013.06.17. 07.52

Beköszöntött a vakáció! Egy olyan levest szeretnénk bemutatni, ami könnyen, gyorsan elkészíthető és a gyerekek is szívesen megeszik, sőt, kérnek még :)

És hogy a gyümölcsleves mitől népszerű? Mert édes, krémes, hűvös, fanyarkás, frissítő, színes, telis-teli ízekkel, olyan, mintha a desszertet ennénk elsőként.

Ez az extra finom, extra színes gyümölcsleves sok-sok ízletes piros idénygyümölcsből készül. Az elkészítése alig több, mint fél órát vesz igénybe, jó nagy adag készíthető belőle egyszerre és nem terheli meg a pénztárcánkat sem.

Hozzávalók 10 főre (vagy  több napra)

300 g ribizli

300 g feketeribizli

300 g málna

300 g szeder

200 g áfonya

200 g szamóca

500 g meggy

kb. 350 g cukor

2 csomag vaníliás cukor

1/2 csomag  vaníliás pudingpor

250 g zsíros joghurt

200 ml tejszín 



Első lépésként mossuk meg a gyümölcsöket. A meggyet általában nem szokták kimagozni, de a fogaink védelméért hasznos lehet! Az előkészített gyümölcsöket egy nagyobb fazékba tesszük, felöntjük kb. 4,5 l vízzel. Hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Amíg felforr a víz a gyümölcsökkel, összekeverjük a pudingport a vaníliás cukorral és a joghurttal, majd hozzáadjuk a tejszínt és csomómentesre keverjük. A forrásban lévő leves levéből apránként folyósra felhígítjuk a pudingot, majd folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a levesbe. Ezután már csak néhány percig szabad bugyogtatni, hogy ne főljenek szét a gyümölcsök. Ha valaki édesszájú, még tehet hozzá cukrot!

És most jön a lényeg! A szobahőmérsékletűre hűlt levest hűtőszekrénybe tesszük legalább 3-4 órára. A markabolt.hu kínálatában található AEG S 63300 KDXO szabadonálló hűtőszekrény hatalmas belső terében a legnagyobb fazék is kényelmesen elfér. De nem kell aggódni, hogy a levesünk túl sokáig foglalja majd  a helyet a hűtőben, mert úgyis hamar elfogy. Jó étvágyat!