Burgonyakrémleves fűszeres napraforgómaggal recept

Kategória: Konyhavarázs | 2018.10.28. 12.22 | Módosítva : 2018.10.28. 14.47

Gyorsan elkészíthető, tápláló őszi leves a burgonyakrémleves. A fűszeres magokat semmiképpen se hagyd ki, mert azoktól lesz igazán izgalmas ez a selymes állagú, finom leves! Ha Explore 7 turmixgépben készíted leves programon, egyszerűen tökéletes lesz az állaga! 

Hozzávalók

A tésztához:

350 g burgonya

40 ml olívaolaj

300-350 ml víz

1 kis fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

 ½ mk őrölt kömény

 1 mk pirospaprika

 1 ek liszt

 3 ek tejföl

 só, bors

Tetejére:

100 g napraforgómag

2-3 csipet pirospaprika

1 nagy csipet őrölt kömény

Elkészítés

Az olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát is, és üvegesre pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a kisebb kockákra vágott burgonyát, felöntjük a vízzel, beleszórjuk a pirospaprikát, őrölt köményt és puhára főzzük a krumplit. A lisztet elkeverjük a tejföllel, pár evőkanállal a levesből is belekeverünk, majd visszaöntjük a habarást a leveshez, átkeverjük és hagyjuk, hogy felforrjon.

Az Electrolux E7TB1-8SSM turmixgépben, leves programon krémesre pürésítjük. A napraforgómagot megpirítjuk egy serpenyőben, megszórjuk a fűszerekkel és ezzel tálaljuk a levest.