Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

PETE továbbjutott

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2014.07.01. 07.46 | Módosítva : 2014.07.01. 07.58

A 2014-es Design Lab elődöntőjébe magyar versenyző koncepciója is bekerült. A közönségszavazatok és a zsűri döntése alapján 35 pályázó, köztük Kovács Apor verseng tovább az elődöntőben.

A Design Lab elődöntős pályázatai felkerültek  a verseny weboldalára. Nagy büszkeség, hogy magyar versenyző koncepciójának is drukkolhatunk a verseny további szakaszaiban! Az idei Electrolux Design Lab verseny fő témája az "Egészséges otthonok megteremtése". A   fenntarthatóságot és az egészséges életmódot szem előtt tartó kreatív ötletekkel nevezhettek a fiatal designerek a megmérettetsére. A pályázatra 74 országból 1700 nevezés érkezett levegőtisztítás, kulináris élvezetek és textilápolás kategóriában.

Kovács Apor egy otthoni PET palackokat újrahasznosító ötlettel nevezett. PETE névre keresztelt háztartási gép-ötlete használt PET palackokból készítene különféle, saját igényeinkre szabott ruhadarabokat. Kiválaszthatnánk, milyen fazonú, színű és méretű ruhát szeretnénk, a PETE  pedig kiszámolná, hány darab üres palackra van szükség a nyomtatáshoz. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem hallgatója ötletével a környezetbarát hulladékhasznosításra hívja fel a figyelmet. A másik magyar versenyző, Koczka Kristóf intelligens bioszféra terve a legjobb 70+ koncepció között szerepelt. Kristóf SPIC= nevet kapott koncepciója adatokat gyűjtene rólunk és környezetünkről, miközben megtermelné azokat a gyógy- és fűszernövényeket melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

A nemzetközi formatervezői pályázaton most elődöntőbe került versenyzők az Electrolux szakértőitől szakmai visszajelzést kapnak, amelyek alapján tovább javíthatják, fejleszthetik ötleteiket. A vizuálisan és koncepcionálisan továbbgondolt pályaművek augusztus 12-én mutatkoznak majd be az electroluxdesignlab.com weboldalon. A frissített pályamunkák bemutatása után pedig újra elindul a közönségszavazás! A nagyközönség augusztus 12-étől október 15-ig voksolhat kedvencére, a legtöbb szavazatot elnyerő versenyzőt pedig a novemberi, Párizsban rendezett döntőn hirdetik ki a közönségdíj nyerteseként.

A verseny tehát folytatódik. Még több fordulóban kell megnyerni a közönség rokonszenvét, a szakmai zsűri támogatását annak, aki a  párizsi döntőt követően elnyeri a fődíjat, ami 5000 euró jutalom mellett hat hónapos fizetett gyakornoki állás az Electrolux globális tervezőközpontjában.

Kövesd Magazinunkat, hiszen a későbbiekben is beszámolunk a Design Labról!