Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Két magyar designer a második fordulóban

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2013.05.15. 21.41 | Módosítva : 2013.05.16. 14.37

A 2013-as Electrolux Design Lab legjobb 105 versenyzője, köztük a két magyar pályázó is bemutatta továbbfejlesztett koncepcióját. A második szakasz eredményét néhány napig a nagyközönség is befolyásolhatta. Az öt legnépszerűbb pályamű automatikusan a következő fordulóba jut.

A verseny 105 legjobb pályázója a Design Lab második szakaszában tovább finomíthatta koncepcióját.Ehhez rengeteg segítséget kaptak a verseny zsűrijében lévő  Electrolux szakértőktől, akik főleg a használhatóság és energiatakarékosság fontosságára hívták fel a versenyzők figyelmét.  A pályázók fordulóbeli feladata volt, hogy felmérjék a fogyasztói elvárásokat és igényeket, és a reménybeli vásárlók igényeihez igazítsák elképzeléseiket. Az új terveket a Design Lab honlapon elérhető személyes profilokon mutatták be a versenyzők, ahol a tervezési folyamat kulisszatitkait is megoszthatták az érdeklődőkkel.A legjobb pályaművek között a két magyar versenyző, Csernátony Fanni és Söjtöry Szabolcs is új részletekkel gazdagította koncepcióját.

Csernátony Fanni: SEAbreeze

Ki ne tudná, milyen egészséges a tengeri, friss levegő?

A SEAbreeze egy összetett légtisztító rendszer, mely tengerparthoz hasonló klímát teremt a lakásban. A koncepció finomításához a sóbarlangok adták az inspirációt. Fanni számos vendéget kérdezett meg, miért kedvelik a  sóbarlangokat.  Kutatásából kiderült, a látogatók nem csupán egészségük megőrzése, hanem a kellemes időtöltés miatt is járnak sóbarlangokba. A továbbfejlesztett SEAbreeze mindkét része virágcsokorra emlékeztet, használata rendkívül egyszerű. A párologtatót egy tengervízzel teli üvegbe kell elhelyezni, hogy gondoskodjon az egészséges és tiszta levegőről. A páramentesítő pedig egy üres üvegbe gyűjti össze és szűri meg a levegőben található, felesleges vízmolekulákat, hogy a nap végére iható vízzé alakítsa. A készülék elegáns megjelenését a víz csillogására emlékeztető fényhatások teszik még különlegesebbé. 

Söjtöry Szabolcs:  HumiWash

Az apró legénylakásokban vajon hova fér el egy mosógép?

Ez a kérdés a fiatal designert is foglalkoztatta, hiszen elsősorban kis lakásokban élők számára alkotta meg a falra szerelhető HumiWash gőzprogramos mosógépet. Az igények felméréséhez számos interjút készített a potenciális felhasználókkal. Az egyszerű használat, a hely-, idő-, és energiatakarékosság, a tárolási lehetőség, valamint  az okostelefonokkal való működtetés a kiemelt elvárások között szerepelt. A visszajelzések alapján a HumiWash felső része tároló funkcióval gazdagodott. Az akár okostelefonnal is vezérelhető, érintőképernyős, személyre szabható menü pedig a könnyű kezelhetőséget segíti. A HumiWash  megálmodója arra is gondolt, hogy akár egy mozdulattal is elindítható legyen a mosás.


 

 

A második szakasz pályaműveire május 12-én éjfélig szavazhatott a közönség. Az öt legtöbb szavazatot elérő koncepció egyenesen a következő szakaszba jut. Hamarosan az is kiderül, hogy ki az a több mint 50 pályázó, aki folytathatja a versenyt a harmadik fordulóban.


Kövesd nyomon a márkabolt.hu oldalán a 2013-as Design Lab versenyt!