Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Két magyar a TOP 100 -ban!

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2014.05.07. 19.29 | Módosítva : 2014.05.07. 19.40

Kovács Apor és Koczka Kristóf koncepciója is 2014-es Design Lab legjobb 100+ kreatív ötlete között szerepel. Május 16-ig Te is továbbjutáshoz segítheted szavazatoddal a MOME hallgatóit!

 2014-es Electrolux Design Lab pályázatára 74 országból több mint 1700 pályamű érkezett. A szakmai zsűri ezek közül választotta ki a  TOP 100 koncepciót. Már csak 43 ország képviselteti magát a második fordulóban. Az electroluxdesignlab.com  oldalon leadott szavazatok alapján 10 pályázó kap majd lehetőséget az ötlete kidolgozására, míg a szakmai zsűri 60 további ötletet választ ki.
Az idei Electrolux Design Lab formatervezői pályázat „a jövő egészséges otthonainak megteremtéséhez” várta a kreatív ötleteket. Az 1700 nevező kulináris élvezetek, textilápolás és levegőtisztítás témakörökben pályázhatott. Koncepcióikkal az egészséges életmódot és a fenntarthatóságot szem előtt tartva  stílusos és kényelmes háztartási gépeket álmodhattak meg a jövő emberének otthonába.
A TOP 100 magyar versenyzői a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) hallgatói. 

Kovács Apor  textilápolás kategóriában a környezettudatosság és a divatos öltözködés iránti vágy együtteséből alakította ki koncepcióját. A PETE névre keresztelt háztartási gépe használt PET palackokból készít egyedi ruhadarabokat. 

Koczka Kristóf  a kulináris élvezetek kategóriában indult. A SPIC= nevű kreálmánya egészen új módon járulna hozzá az egészséges és tudatos táplálkozáshoz. Terve intelligens bioszférát hoz létre otthonunkban. A készülék, a rólunk és környezetünkről gyűjtött adatok alapján megtermeszti azokat a gyógy- és fűszernövényeket, melyekre szervezetünknek a legnagyobb szüksége van.

A Design Lab verseny most következő szakaszában a szakmai zsűri és a közönség szavazata dönt a továbbjutókról. A közönség május 16-áig szavazhat a legjobb pályamunkákra, szavazataik alapján 10 fő kap esélyt az újabb megmérettetésre. A zsűri május 19-én jelenti be, hogy melyik 70+ koncepció jut tovább a harmadik fordulóba.  

Szavazatoddal mától Te is segítheted a magyar pályázók továbbjutását! 
Kovács Apor koncepciójának támogatásához kattints ide, Koczka Kristóf koncepcióját pedig itt találod.