Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Gyapjú tisztítás minősítése

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2015.01.25. 18.36 | Módosítva : 2015.01.25. 19.22

Kedvenc gyapjú pulóvered szépségét szeretnéd megőrizni? Válaszd mosáshoz vagy szárításhoz a Woolmark Blue vagy a Woolmark Green minősítésű Electrolux mosógépeket, szárítógépeket! Megmondjuk, miért!

Kedvenc gyapjú pulóvere szinte mindenkinek van. Bolyhos, kényelmes, meleg öleléssel kényeztet. Emlékeket őriz, örök darab lehet,  ha kíméletesen mossuk gyapjú ruháinkat, és két mosás között is odafigyelünk rá. A gyapjú különösen finom textília. Egy gyapjú ruhadarabot nem elég tisztítani, inkább gondokodni kell róla. Ha  Woolmark Blue vagy Woolmark Green tanúsítvánnyal rendelkező készüléket választunk, sokat tehetünk azért, hogy megóvjuk a színek fakulásától, megőrizzük formáját és megtartsuk a fonal bolyhos puhaságát.  A kötött gyapjú pulóvereket és kardigánokat fektetve (vagy megfelelő szárítógépben) kell szárítani. Mindig tisztán tegyük szekrénybe a ruhákat. Miután levettük a gyapjú pulóvert vagy ruhát, pihentessük egy napig, mielőtt beakasztjuk a szekrénybe. Így a gyapjú regenerálódik, és megtartja formáját.

Sok Electrolux mosó- és szárítógép rendelkezik Woolmark tanúsítvánnyal. A Woolmark a világ vezető független gyapjúápolási szövetsége. Az általuk kibocsátott tanúsítványok garanciát jelentenek arra, hogy a minősített készülékben biztonságosan lehet mosni és szárítani azokat a gyapjú holmikat is, melyek a ruhacímke szerint csak kézzel moshatók.

A Woolmark Blue (korábban Woolmark Gold) tanúsítvány igazolja, hogy egy mosógép vagy szárítógép  legalább olyan kímélestesen, vagy még kíméletesebben bánik a ruhával, mintha kézzel mostuk volna.  A Woolmark Green (korábban Woolmark Platinum) tanúsítvány azt jelöli, hogy a készülék ugyanolyan kíméletes, mint a Woolmark Blue minősítésű modellek, de ráadásul  kiemelkedően energia- és víztakarékos.  

Márkabolt Tipp: Nézz körül a márkabolt.hu mosógépei és szárítógépei között és válassz a Woolmark által minősített mosógépet vagy szárítógépet!