Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Gőzsütők, az Electrolux ajánlásával

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2014.06.17. 20.55 | Módosítva : 2014.06.19. 16.10

A  Gourmet Fesztiválon az Electrolux standján nemcsak ínycsiklandó burgerfalatkákat próbálhattak ki a látogatók. Találkozhattak az Electrolux munkatársaival, így a gőzsütőkért felelős Zentai Lajossal is.

A Márkabolt online felületének olvasói már korábbi cikkünkből tudják, hogy az Electrolux standján 9000 burgerfalatkát készítetek el. Ehhez két normál, háztartási gőzsütőt használtok. Bírni fogják a terhelést? A folyamatos használat mellett is jól fognak működni?

A bucikat itt helyben kelesztjük és sütjük. Nagyon fontos háttér az Electrolux  gőzsütőknél, hogy a nagykonyhákban jól bevált funkciókat ülteti át  mindennapi használatra. A 9000 buci megsütése két sütővel nem nagy kunszt, ezek a sütők pontosan ilyen teljesítményre képesek. Az Electrolux mindig is élen járt termékinnovációival. A gőzsütőt választó vevők visszajelzéseiből tudjuk, hogy nagyon szeretik a gőzsütőt. Az elmúlt évtizedben  robbanásszerű, dinamikus növekedést tapasztalatunk ezen a piacon. A gőzsütők egyre népszerűbbek.
Ezek a sütők multifunkcionális sütő szerepét betöltve pluszban gőzpároló funkciót látnak el. Nagyon egyszerű velük a párolás, a hússütés, és kiváló a pékáru kelesztés és sütés is. A kenyérsütést más típusú sütőben igen nehéz megoldani. Nemcsak a gőzfunkció teszi ezeket a sütőket különlegessé, hanem a sütési teljesítményük is.

A gőzsütők vízzel működnek. Ez nem okozhat esetleg meghibásodást?

A víz azért nem tud meghibásodást okozni, mert egy olyan zárt rendszert használunk a sütőkben, ahol a vízkövesedés jelentősége elhanyagolható. A vízbevezetés egy olyan csövön keresztül történik, ahol vízkövesedés nem tud kialakulni. A maradék víz pedig, ami esetlegesen a sütés után megmarad, egyszerű mozdulattal eltávolítható, ez sem okozhat károsodást a gőzsütőben. A  vevőink  visszajelzései alapján nem találkozunk olyan hibakódokkal, ami azt mutatná, hogy a gőzsütőket sűrűn kéne javítani, vagy cserélni.

Egy család vagy egy háztartás számára mi a gőzsütő legnagyobb előnye?

Ha a család keresi az innovációt, a modern konyha előnyeit, egyértelmű választás a gőzsütő. A gőz funkció egy mai modern konyhában lassan elengedhetetlenné válik. Akár a zöldségek, akár a halételek elkészítésénél nagy szerepe van a gőznek. A mai világban, amikor minden fórumon arról beszélünk, hogy az egészséges táplálkozásnak milyen nagy szerepe van az egészségmegőzésben,   ott a helye minden igényes háztartásban.  
       
Zé említette, hogy az Electrolux már másfél éve támogatja őt különböző háztartási gépekkel. Ha egyet kellene választania, ami ottmarad a konyhájában, akkor a gőzsütőt választaná. Mit gondolsz, miért alakult ki ilyen erős kötődés épp a gőzsütőhöz?

Zének intenzív felhasználási tapasztalata van a gőzsütőről. Nála a legfontosabb érv az idő lehet. Sokkal gyorsabban tud elérni olyan sütési teljesítményt, ami egy normál, hagyományos sütővel nem lehetséges. Ráadásul a gőzsütő kezelése nagyon egyszerű, mind az időt, mind a hőfokot, a sütési funkciókat pár mozdulattal beállíthatjuk, így nagyon gyorsan lehet vele dolgozni.