Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Elindult a Design Lab 2013

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2013.02.28. 20.51 | Módosítva : 2013.03.02. 10.38

Az Electrolux Design Lab pályázói már feltölthetik  erre az oldalra az  ötleteiket és koncepció vázlataikat. A regisztrációval elindulhatnak az 5000 eurós fődíjért és a gyakornoki állásért. A verseny 2013-ban számos izgalmat tartogat, hiszen az Electrolux  megújította a világ legyik elismert  ipari designversenyét. A márkabolt.hu Magazinjából most megtudhatod, mi mindennel vár 2013-ban a Design Lab minden érdeklődőt.

Reméljük, ismét lesznek magyar fiatalok is, akik megpróbálkoznak ezzel a páratlan lehetőséggel, amit a Design Lab-on való részvétel jelent. Az idén 11. alkalommal megrendezett Electrolux Design Lab verseny izgalmasabb és interaktívabb lett. A pályázat öt szakaszból áll, így a diákok mindig csak a tervezési folyamat egy-egy aktuális lépésére, a koncepció részletes kidolgozására, a vizuális fejlesztésre, majd a műszaki tartalomra összpontosíthatnak, és a szakmai visszajelzések alapján tovább tökéletesíthetik munkájukat.

A pályázat első szakasza, a koncepció leírások és vázlatok feltöltésével 2013. március 15-én zárul.  Az idén már a kezdetektől beleszólhat a nagyközönség a verseny alakulásába. A formatervező pályázat interaktív weboldalán április elejétől lesz látható a több mint 100, legjobbnak ítélt pályamű, melyeket a közösségi felületeken keresztül az egész világ megismerhet, és véleményezhet. A közönségdíj arra ösztönzi a versenyzőket, hogy osszák meg a nagyközönséggel terveiket, népszerűsítsék saját koncepciójukat és szerezzenek támogatókat a közösségi oldalakon, hiszen a legtöbb szavazatot összegyűjtő pályamű automatikusan továbbjut a következő fordulóba.Az Electrolux Design Lab hivatalos weboldalán az első körben kiválasztott több mint 100 legjobb munka tervezőjének saját profiloldala és személyes blogja lesz. A profiloldal a pályázóval és a pályaművel kapcsolatos háttér-információkat tartalmazza, a blogon keresztül pedig a terv kidolgozásának részletes folyamatát mutathatják be a pályázók. Minden mozzanat megosztható és népszerűsíthető lesz a közösségi csatornákon. Így a versenyzők folyamatosan növelhetik rajongói táborukat és esélyeiket az 1000 eurós közönségdíjra.

 
Az indulók az urbanizáció témájához kapcsolódóan három téma közül választhatnak, s terveiket a közösségi főzés, a friss levegő vagy a tiszta otthon témakörében készíthetik el.

Idén először a pályázók nemcsak termékek, hanem kiegészítők, tartozékok és szolgáltatások tervével is nevezhetnek. A  verseny során az Electrolux formatervezési, innovációs és kutatás-fejlesztéssel foglalkozó szakemberei fogják kiválasztani a legjobb pályamunkákat. A pályaművek közösségi oldalakon való megosztásával pedig a tervezési folyamatba a rajongók is segíthetik tanácsaikkal a koncepciók fejlesztését.


A verseny záróestjén nyolc pályázó mutathatja be a szakmai zsűrinek a terveit. A zsűri a pályázatokat az intuitív tervezés, az innováció és a fogyasztói igények kielégítése alapján bírálja el. Az első díj egy hat hónapos fizetett gyakornoki állás az Electrolux egyik globális tervezőközpontjában, valamint 5000 euró. A második és a harmadik díj 3000, illetve 2000 euró, az online közönségszavazás nyertese pedig 1000 eurós jutalomban részesül.A Design Lab versenyről olvashatsz a Márkabolt.hu Magazinjában és az Electrolux közösségi csatornáin is. A Design Lab blog 
az Electrolux Facebook-oldala,   
Twitter-csatornája, 
Flickr, 
Pinterest: és  
Instagram felületén is számos érdekes hír, fotó, poszt lesz a versenyről.