Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Electrolux Design Lab 2013 – nagyvárosi mindennapok

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2013.01.24. 15.51 | Módosítva : 2013.01.25. 16.13

Idén 11. alkalommal kerül megrendezésre az Electrolux Design Lab, melyre formatervező hallgatók és friss diplomás ipari formatervezők koncepcióit várja a zsűri. Idén először a verseny lebonyolítása és a pályázatok benyújtása új rendszerben történik, de a legjobbak jutalma, a kiugrási lehetőség ezúttal sem marad el.

2013-ban a városiasodásból adódó problémák megoldása kerül a fókuszba, a pályaműveket pedig ezen belül is három témakörben lehet benyújtani: közösségi főzés, friss levegő és tiszta otthon.
Az Electrolux szakembergárdája olyan termékek, kiegészítők, tartozékok vagy szolgáltatások koncepcióit várja, melyek megfelelnek az egyre rohanóbb életmód és a folyamatosan szűkülő tér által támasztott elvárásoknak. Egyszerű, idő- és energiatakarékos, praktikus, egészséges, mégis innovatív és szórakoztató elképzeléseket fognak díjazni.

A közösségi főzés témakörét választóknak arra kell választ találniuk, hogy mi módon lehet a formatervezés szórakoztató, időtakarékos és egészségesebb életre ösztönző.
A friss levegő témáját preferáló hallgatóknak olyan -különlegesen esztétikus-eszközöket kell megálmodniuk, melyek jobb minőségű levegővel látják el a jövő otthonait – erre már a tavalyi pályázatok között is láthattunk izgalmas megoldásokat-. A tiszta otthon iránt elhivatott fiatalok pedig olyan megoldásokat kereshetnek, melyek kompakt, korszerű és elsősorban könnyen használható tisztítási megoldásokat kínálnak.

A pályázatok menete ez évben azonban eltér a megszokottól. Az innovátoroknak 3 szakaszban kell pályázataikat a bírákhoz eljuttatni. Elsőként a koncepció megalkotását várják a szervezők az előzetes vázlatokkal. Ennek leadására 2013. március 15-ig van lehetősége. Ezt követően a látványterv részletes kidolgozása, majd a műszaki részletezés következnek. Ehhez ráadásul az Electrolux designerei is segítséget nyújtanak a pályázóknak, majd pedig kiválasztják a következő szakaszba továbbjutó koncepciókat. Természetesen a közönség is szerephez jut a versenyben, hiszen a legjobb 80 munka kiválasztása után ők is továbbjuttathatnak 1-1 pályázatot a TOP 20, illetve a 8 döntős közé, akik közül októberben kerül kiválasztásra a nyertes.

A díj pedig ezúttal sem kisebb, mint egy 6 hónapos fizetett gyakornoki állás az Electrolux tervezőközpontjában, valamint 5000 euró. A második helyezettet 3000 euró, a harmadikat 2000 euró, a közönség választottját pedig 1000 euró pénzjutalom illeti. A művek elbírálásánál a zsűri az intuitív tervezést, az innovációt, a fogyasztói elvárásoknak és az Electrolux hagyományainak való megfelelést tartja szem előtt.

Reméljük idén is sok magyar fiatal kap kedvet a tervezéshez és szurkolhatunk majd értük a későbbi fordulókban is! Addig is izgatottan várjuk, hogy melyek lesznek a jövő különleges háztartási gépei, melyeket néhány év múlva talán már a Márkabolt.hu üzleteiben is megvásárolhatunk.

További információk>>