Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória II. helyezett
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

Az ételkészítés forradalma: indul az Electrolux Ideas Lab

Kategória: Hírek,érdekességek,újdonságok | 2016.06.23. 11.01 | Módosítva : 2016.06.23. 13.30

Érdekel a gasztronómia? Szeretnél nyerni 10 ezer eurót és egy különleges utazást?  Akkor az Electrolux Ideas Lab névvel indított új nemzetközi ötletversenyt Neked találták ki! Tudj meg mindent cikkünkből!

Az Electrolux  új, augusztus 15-én induló nemzetközi ötletpályázata, az Electrolux Ideas Lab az élelmiszerpiac legnagyobb kihívásaira keresi a választ. Jelenleg az egyik legnagyobb globális fenyegetést jelenti az, ahogy az élelmiszeripar működik, és az, ahogyan táplálkozunk. Az élelmiszerpazarlás, az élelmiszerek előállítása során jelentkező károsanyag-kibocsátás, az elhízás, a cukorbetegség és az alultápláltság mind komoly probléma. Hogyan lehetne ezen változtatni? Mit tehetünk azért, hogy az ételek finomabbak, előállításuk, tárolásuk és elkészítésük pedig egészségesebb és fenntarthatóbb legyen?

A kiíró olyan megoldásokat vár, amelyek az ételeket finomabbá és egészségesebbé, az otthoni ételkészítést pedig fenntarthatóbbá teszik. Hiszen az étkezés a szenvedélyünk. A közösségi oldalakon rendszeresen megosztjuk az általunk készített fogásokat, tucatjával olvassuk a gasztroblogokat, minden eddiginél több szakácskönyvet vásárolunk és egyre több, tematikus gasztrofesztiválra is ellátogatunk.  Ezt a hatalmas érdeklődést szeretné kiaknázni és a fenntartható jövő érdekében kamatoztatni az  Electrolux pályázatával. 

„Nagyon gyorsan változó világban élünk. A legjobb ötlet pedig lehet, hogy nem a mi mérnökeink fejében születik meg, hanem már létezik az anyukák, apukák, gasztrobloggerek, otthoni szakácsok gondolatai között. Az Ideas Lab elindításával szeretnénk megszólítani a vásárlóinkat, elismerni kreatív ötleteiket, és lehetőséget nyújtani nekik azok továbbgondolásához” – mondta MaryKay Kopf, az Electrolux marketing vezérigazgatója.

A verseny jelentkezőivel kapcsolatosan nincs megkötés, bárki nevezhet, aki betöltötte a 18. életévét, a beküldött ötleteknek kizárólag a képzelőerő szab határt. Nevezni lehet okostelefonos applikációval, ételmegosztó programmal, konyhai eszközzel, egy apró, de annál hasznosabb trükkel, vagy egy teljes körű üzleti tervvel, egyszóval bármivel, ami választ ad a pályázat által felvetett kérdésekre.

A nyertes ötlet gazdája a 10 000 euró összegű főnyeremény mellett 5 napot tölthet el Stockholmban, Európa egyik startup fővárosában, ahol minden segítséget megkap ahhoz, hogy ötletét továbbfejlessze, és elindítsa annak megvalósítását. Bővebb információ a verseny folyamatáról, az értékelési szempontokról, valamint a díjazásról 2016. augusztus 15-től érhető el az Electrolux Ideas Lab honlapján, a www.electroluxideaslab.com weboldalon.

Márkabolt Tipp: Aki a verseny weboldalán előzetesen regisztrál, az egy héttel az augusztus 15-ei indulás előtt már megkapja a teljes versenykiírást.